Jordbærlagkage

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Jordbærlagkage
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Kagebunde:

4 æg

175 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

150 g hvedemel + 1 spsk. til formen

1 tsk. bagepulver

1 tsk. smør til formen

 

Fyld:

1 brev pulver til kagecreme

4-5 dl sødmælk (afhængig af hvilken creme, du anvender)

2 dl piskefløde

500 g jordbær

1 spsk. flormelis

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen, til det er helt lyst og skummende. Sigt mel og bagepulver ned i, og vend dejen forsigtigt sammen, uden at slå luften ud af æggene. Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm. Smør bund og sider med smør, og drys med et tyndt lag mel. Kom dejen i formen, og bag i 30-40 min. ved 180°C. Lad kagen køle helt af, og del den så i to stykker. Pisk kagecreme af pulver og mælk efter pakkens anvisning. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med cremen. Skær halvdelen af jordbærrene i tern, og skær resten i skiver eller halve. Kom halvdelen af cremen på den nederste kagebund, og kom jordbærtern over. Læg den anden kagebund over, og top med resten af cremen. Pynt med de sidste jordbær og lidt flormelis drysset gennem en sigte.

 

Energi pr. person: 1682KJ/402Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 3,8 g. 
Kulhydrat: 24,4 g. 
Fedt: 6,4 g.