HjemOpskrifterJordbærlagkage

Jordbærlagkage

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Kagebunde
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 175 g sukker
  • 150 g hvedemel + 1 spsk. til formen
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk smør til formen
Fyld
  • 1 pose kagecreme
  • 5 dl sødmælk (afhængig af hvilken creme, du anvender)
  • 2 dl piskefløde
  • 500 g jordbær
  • 1 spsk flormelis

Sådan gør du

  • 1.
    Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen, til det er helt lyst og skummende.

  • 2.
    Sigt mel og bagepulver ned i, og vend dejen forsigtigt sammen, uden at slå luften ud af æggene.

  • 3.
    Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm.

  • 4.
    Smør bund og sider med smør, og drys med et tyndt lag mel.

  • 5.
    Kom dejen i formen, og bag i 30-40 min. ved 180°C.

  • 6.
    Lad kagen køle helt af, og del den så i to stykker.

  • 7.
    Pisk kagecreme af pulver og mælk efter pakkens anvisning.

  • 8.
    Pisk fløden til skum, og vend den sammen med cremen.

  • 9.
    Skær halvdelen af jordbærrene i tern, og skær resten i skiver eller halve.

  • 10.
    Kom halvdelen af cremen på den nederste kagebund, og kom jordbærtern over.

  • 11.
    Læg den anden kagebund over, og top med resten af cremen.

  • 12.
    Pynt med de sidste jordbær og lidt flormelis drysset gennem en sigte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12586 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
695 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 8.4 %3.4 g
Kulhydrat: 57 %23.3 g
Fedt: 34.6 %6.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;