Jordbær cheesecake med marcipanbund (glutenfri)

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
jordbar cheesecake
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

100 g marcipan

100 g mandler

50 g koldt smør

2 æg

200 g flødeost naturel

100 g flormelis

Kornene fra 1 stang vanilje

Revet skal af ½ ubehandlet citron

1 spsk maizena. 500 g jordbær

Sådan gør du

Kom marcipan, mandler og smør i en foodprocessor og blend sammen til en fast dej. Pres dejen ned i en tærteform i et jævnt lag. Bag tærtebunden i 15 min. ved 175 °C. Lad tærtebunden køle af i formen.

Del æggene. Rør blommerne sammen med flødeost og 75 g af flormelisen, vanilje, citronskal og maizena. Pisk i en anden skål hviderne til de er luftige. Kom resten af flormelisen i og pisk videre, til hviderne er blanke og stive. Vend hviderne sammen med flødeostemassen og kom det i tærteformen. Bag tærten i 30-40 min. ved 160 °C. Lad tærten køle helt ned og pynt med jordbær.

 

Energi pr. person: 1490KJ/356Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 6 g.

Kulhydrat: 20,2 g.

Fedt: 15,5 g.