HjemOpskrifterJordbær cheesecake med marcipanbund (glutenfri)

Jordbær cheesecake med marcipanbund (glutenfri)

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g marcipan
  • 100 g mandler
  • 50 g koldt smør
  • 200 g flødeost naturel 25%
  • 100 g flormelis
  • 1 vaniljestang (Brug kornene)
  • ½ citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk Maizena majsstivelse
  • 500 g jordbær

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom marcipan, mandler og smør i en foodprocessor og blend sammen til en fast dej.

  • 2.
    Pres dejen ned i en tærteform i et jævnt lag.

  • 3.
    Bag tærtebunden i 15 min. ved 175 °C.

  • 4.
    Lad tærtebunden køle af i formen.

  • 5.
    Del æggene.

  • 6.
    Rør blommerne sammen med flødeost og 75 g af flormelisen, vanilje, citronskal og maizena.

  • 7.
    Pisk i en anden skål hviderne til de er luftige.

  • 8.
    Kom resten af flormelisen i og pisk videre, til hviderne er blanke og stive.

  • 9.
    Vend hviderne sammen med flødeostemassen og kom det i tærteformen.

  • 10.
    Bag tærten i 30-40 min. ved 160 °C.

  • 11.
    Lad tærten køle helt ned og pynt med jordbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10098 kj / 2414 kcal
Næringsindhold pr. 100g
949 kj / 227 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 6.7 %3.7 g
Kulhydrat: 40.1 %22.4 g
Fedt: 53.2 %13.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;