HjemOpskrifterJordbær cheesecake med marcipanbund (glutenfri)

Jordbær cheesecake med marcipanbund (glutenfri)

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g marcipan
  • 100 g mandler
  • 50 g koldt smør
  • 200 g flødeost naturel
  • 100 g flormelis
  • 1 vaniljestang (Brug kornene)
  • 0.5 citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk Maizena majsstivelse
  • 500 g jordbær

Sådan gør du

  • 1.
    Kom marcipan, mandler og smør i en foodprocessor og blend sammen til en fast dej.

  • 2.
    Pres dejen ned i en tærteform i et jævnt lag.

  • 3.
    Bag tærtebunden i 15 min. ved 175 °C.

  • 4.
    Lad tærtebunden køle af i formen.

  • 5.
    Del æggene.

  • 6.
    Rør blommerne sammen med flødeost og 75 g af flormelisen, vanilje, citronskal og maizena.

  • 7.
    Pisk i en anden skål hviderne til de er luftige.

  • 8.
    Kom resten af flormelisen i og pisk videre, til hviderne er blanke og stive.

  • 9.
    Vend hviderne sammen med flødeostemassen og kom det i tærteformen.

  • 10.
    Bag tærten i 30-40 min. ved 160 °C.

  • 11.
    Lad tærten køle helt ned og pynt med jordbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10342 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
972 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.0 g
Protein: 7.1 %4.1 g
Kulhydrat: 32.8 %18.8 g
Fedt: 60.1 %15.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;