Italiensk Osso Buco a la milanese

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


Smør/olie til stegning

4-6 stk. Osso buco

Mel

1 ds. tomatpure

3Ž4 liter god kraftig oksefond

10 stk. hvidløgsfed

2 små chili

4 stk. persillerødder i lange stykker



Risotto milanese:

2 spsk. olivenolie

1 skalotteløg i tern

200 g aborio risotto ris

2 dl hvidvin

7 dl grøntsagsfond

100 g revet parmesanost

Salt og peber



Drys:

Revet skal af usprøjtet appelsin

og citron.

 

Sådan gør du

Vend de optøede Osso Buco stykkeri mel og steg dem gyldne i en pande. Kom de brunede stykker i en stor gryde. Kom tomatpure i og lad det brænde lidt af. Kom oksefond, hvid-løg og chili i gryden og lad det simrei 2 timer under låg. Efter 1 time kommes persillerødder i.

Lav risotto ca. 20 min. inden servering.
Varm olien op og sauter skalotteløg og risotto ris til risene er klare.
Kom hvidvin på og rør rundt hele tiden og tilsæt bouillon ad flere omgange. Risotto skal røres lidt i hele tiden. Kom revet parmesanost i og smag til med salt og peber.

Anret Osso Buco med risotto milanese og drys af appelsin og citronskal.