HjemOpskrifterItaliensk Osso Buco a la milanese

Italiensk Osso Buco a la milanese

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 6 skiver kalveskanke
  • hvedemel
  • smør eller olie til stegning
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 7.5 dl koncentreret oksefond
  • 10 fed hvidløg
  • 2 friske chilier
  • 4 persillerødder
    Risotto milanese:
    • 2 spsk olivenolie
    • 1 skalotteløg i tern
    • 200 g ris
    • 2 dl hvidvin
    • 7 dl koncentreret grøntsagsfond
    • 100 g parmesanost
    • salt og sort peber
      Drys:
      • revet appelsinskal (usprøjtet)
      • revet citronskal (usprøjtet)

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Vend de optøede Osso Buco stykkeri mel og steg dem gyldne i en pande.

      • 2.
        Kom de brunede stykker i en stor gryde.

      • 3.
        Kom tomatpure i og lad det brænde lidt af.

      • 4.
        Kom oksefond, hvid-løg og chili i gryden og lad det simrei 2 timer under låg.

      • 5.
        Efter 1 time kommes persillerødder i.

      • 6.
        Lav risotto ca. 20 min. inden servering.

      • 7.
        Varm olien op og sauter skalotteløg og risotto ris til risene er klare.

      • 8.
        Kom hvidvin på og rør rundt hele tiden og tilsæt bouillon ad flere omgange.

      • 9.
        Risotto skal røres lidt i hele tiden.

      • 10.
        Kom revet parmesanost i og smag til med salt og peber.

      • 11.
        Anret Osso Buco med risotto milanese og drys af appelsin og citronskal.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      33029 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      660 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.4 g
      Protein: 32.4 %12.6 g
      Kulhydrat: 27.9 %10.8 g
      Fedt: 38 %6.8 g
      Alkohol: 1.7 %0.4 g
      ;