Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Issandwich
Issandwich
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
chokoladebund:
150 g smør
150 g brun farin
100 g rørsukker
100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
3 æg
60 g mandelmel
hindbærkompot:
1 vaniljestang
1 g rørsukker
100 g hindbær
0.5 citron (usprøjtet) (skal og saft)
parfait:
3 æggeblommer
60 g rørsukker
1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
i øvrigt:
150 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
100 g hindbær
guldstøv
skovsyre
Sådan gør du
1.
Smelt smør, brun farin og rørsukker i en gryde over lavt blus.
2.
Tilsæt salt og fint hakket chokolade, og rør det godt sammen.
3.
Pisk æggene i massen og tilsæt mandelmel.
4.
Hæld chokoladedejen op i en brødform (10 x 23 cm) - gerne af silikone, eller smør formen inden.
5.
Bag kagen ved 180 °C varmluft i 40-50 min.
6.
Lad kagen køle af i formen.
7.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud.
8.
Mas dem sammen med lidt af sukkeret.
9.
Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, hindbær, citronskal og -saft op i en gryde og lad det simre i 5-10 min.
10.
Mos massen med en gaffel og lad det køle helt af.
11.
Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftigt æggesnaps.
12.
Rør forsigtigt hindbærkompotten sammen med æggesnapsen.
13.
Pisk fløden til flødeskum og vend i hindbærmassen.
14.
Del chokoladekagen i 2 eller 3 bunde.
15.
Beklæd formen med husholdningsfilm, og placer en bund nederst.
16.
Hæld halvdelen af parfaiten udover bunden og fortsæt indtil du ikke har flere bunde og parfait (lag på lag parfaitkage).
17.
Giv bunden et let tryk, så parfaitkagen samles.
18.
Stil kagen på frost i mindst 3 timer eller til den skal bruges (max 3 måneder på frost).
Is
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21022 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1502 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
5 %
4.4 g
Kulhydrat:
39.8 %
35.1 g
Fedt:
55.2 %
22.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;