Issandwich

fork and spoon
Dessert
clock
60-90 min
issandwich
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Chokoladebund

150 g smør

150 g brun farin

100 g lyst rørsukker

1 nip salt

100 g god mørk chokolade, 60-70 %

3 æg, str. M/L

60 g mandelmel (alm. hvedemel kan
også anvendes)

 

Hindbærkompot

1 god vaniljestang

1 spsk lyst rørsukker

100 g hindbær

½ usprøjtet citron, skal og saft

 

Parfait

3 past. æggeblommer

60 g lyst rørsukker

hindbærkompot (opskrift ovenfor)

1½ dl piskefløde

 

I øvrigt

150 g god mørk chokolade, 60-70 %

100 g friske hindbær

Lidt guldstøv

Rød skovsyre

 

Sådan gør du

Smelt smør, brun farin og rørsukker i en gryde over lavt blus. Tilsæt salt og fint hakket chokolade, og rør det godt sammen. Pisk æggene i massen og tilsæt mandelmel. Hæld chokoladedejen op i en brødform (10 x 23 cm) - gerne af silikone, eller smør formen inden. Bag kagen ved 180 °C varmluft i 40-50 min. Lad kagen køle af i formen.

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, hindbær, citronskal og -saft op i en gryde og lad det simre i 5-10 min. Mos massen med en gaffel og lad det køle helt af. 

Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftigt æggesnaps. Rør forsigtigt hindbærkompotten sammen med æggesnapsen. Pisk fløden til flødeskum og vend i hindbærmassen. Del chokoladekagen i 2 eller 3 bunde. Beklæd formen med husholdningsfilm, og placer en bund nederst. Hæld halvdelen af parfaiten udover bunden og fortsæt indtil du ikke har flere bunde og parfait (lag på lag parfaitkage). Giv bunden et let tryk, så parfaitkagen samles. Stil kagen på frost i mindst 3 timer eller til den skal bruges (max 3 måneder på frost).