HjemOpskrifterIssandwich

Issandwich

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

chokoladebund:
  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 100 g rørsukker
  • 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 3 æg
  • 60 g mandelmel
hindbærkompot:
  • 1 vaniljestang
  • 1 g rørsukker
  • 100 g hindbær
  • 0.5 citron (usprøjtet) (skal og saft)
parfait:
  • 3 æggeblommer
  • 60 g rørsukker
  • 1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
i øvrigt:
  • 150 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 100 g hindbær
  • guldstøv
  • skovsyre

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smør, brun farin og rørsukker i en gryde over lavt blus.

  • 2.
    Tilsæt salt og fint hakket chokolade, og rør det godt sammen.

  • 3.
    Pisk æggene i massen og tilsæt mandelmel.

  • 4.
    Hæld chokoladedejen op i en brødform (10 x 23 cm) - gerne af silikone, eller smør formen inden.

  • 5.
    Bag kagen ved 180 °C varmluft i 40-50 min.

  • 6.
    Lad kagen køle af i formen.

  • 7.
    Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud.

  • 8.
    Mas dem sammen med lidt af sukkeret.

  • 9.
    Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, hindbær, citronskal og -saft op i en gryde og lad det simre i 5-10 min.

  • 10.
    Mos massen med en gaffel og lad det køle helt af.

  • 11.
    Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftigt æggesnaps.

  • 12.
    Rør forsigtigt hindbærkompotten sammen med æggesnapsen.

  • 13.
    Pisk fløden til flødeskum og vend i hindbærmassen.

  • 14.
    Del chokoladekagen i 2 eller 3 bunde.

  • 15.
    Beklæd formen med husholdningsfilm, og placer en bund nederst.

  • 16.
    Hæld halvdelen af parfaiten udover bunden og fortsæt indtil du ikke har flere bunde og parfait (lag på lag parfaitkage).

  • 17.
    Giv bunden et let tryk, så parfaitkagen samles.

  • 18.
    Stil kagen på frost i mindst 3 timer eller til den skal bruges (max 3 måneder på frost).

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21022 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1502 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 5 %4.4 g
Kulhydrat: 39.8 %35.1 g
Fedt: 55.2 %22.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;