Isparfait med hindbær og mandelkrokant

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Isparfait med hindbær og mandelkrokant
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Mandelkrokant:

50 g mandler

50 g sukker

 

Parfait:

350 g hindbær

25+100+75 g sukker

6 pasteuriserede æggeblommer

Kornene fra 1 stang vanilje

2 pasteuriserede æggehvider

3 dl piskefløde

Sådan gør du

Smut mandlerne. Smelt sukkeret i en pande til det begynder at karamellisere. Vend mandlerne i og vend det ud på en bageplade med bagepapir. Lad det køle af og hak det. Tag 150 g hindbær fra og kog resten af hindbærrene sammen med 25 g sukker i 10 min. Kør det gennem en sigte. Pisk æggeblommer sammen med 100 g sukker og vanilje til det er lyst og skummende.

I en anden skål piskes 75 g sukker til marengs sammen med æggehviderne. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblommeblandingen. Vend til sidst marengsen i. Tag halvdelen af isblandingen fra og vend forsigtigt hindbærpuré i. Vend hele hindbær og mandelkrokant i den anden halvdel. Beklæd en sandkageform på 1 liter med plastfolie, så folien hænger ud over siderne. Hæld den hvide isblanding i først og glat overfladen. Hæld derefter den lyserøde blanding over og glat overfladen. Dæk med plastfolie og frys parfaiten i mindst 4 timer.

Sæt parfaiten i køleskabet 30 min. før den skal serveres. Vend den ud på et fad og skær i skiver.

 

Energi pr. person: 1555KJ/372Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,1 g.
Kulhydrat: 25,1 g.
Fedt: 15,6 g.