HjemOpskrifterIsparfait med hindbær og mandelkrokant

Isparfait med hindbær og mandelkrokant

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
mandelkrokant:
  • 50 g mandler
  • 50 g sukker
    parfait:
    • 350 g hindbær
    • 200 g sukker
    • 6 past. æggeblommer
    • 1 vaniljestang
    • 2 past. æggehvider
    • 3 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%

    Sådan gør du

    • 1.
      Smut mandlerne.

    • 2.
      Smelt sukkeret i en pande til det begynder at karamellisere.

    • 3.
      Vend mandlerne i og vend det ud på en bageplade med bagepapir.

    • 4.
      Lad det køle af og hak det.

    • 5.
      Tag 150 g hindbær fra og kog resten af hindbærrene sammen med 25 g sukker i 10 min.

    • 6.
      Kør det gennem en sigte.

    • 7.
      Pisk æggeblommer sammen med 100 g sukker og vanilje til det er lyst og skummende.

    • 8.
      I en anden skål piskes 75 g sukker til marengs sammen med æggehviderne.

    • 9.
      Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblommeblandingen.

    • 10.
      Vend til sidst marengsen i.

    • 11.
      Tag halvdelen af isblandingen fra og vend forsigtigt hindbærpuré i.

    • 12.
      Vend hele hindbær og mandelkrokant i den anden halvdel.

    • 13.
      Beklæd en sandkageform på 1 liter med plastfolie, så folien hænger ud over siderne.

    • 14.
      Hæld den hvide isblanding i først og glat overfladen.

    • 15.
      Hæld derefter den lyserøde blanding over og glat overfladen.

    • 16.
      Dæk med plastfolie og frys parfaiten i mindst 4 timer.

    • 17.
      Sæt parfaiten i køleskabet 30 min. før den skal serveres.

    • 18.
      Vend den ud på et fad og skær i skiver.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    11611 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1051 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 2.0 g
    Protein: 6.1 %3.8 g
    Kulhydrat: 40.1 %24.8 g
    Fedt: 53.8 %15.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;