Ingefærstegt lever med asiatisk rodfrugtsalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Asiatisk rodfrugtsalat:

200 g gulerødder

200 g pastinakker

1 æble

200 g jordskokker

50 g rødkål

 

Dressing:

2 spsk appelsinsaft

2 spsk citronsaft

1 spsk akaciehonning

1 finthakket rød chili

15 g fintrevet ingefær

2 spsk olivenolie

Salt og kværnet peber

 

Ingefærstegt lever:

500 g svinelever

2 spsk vegetabilsk olie

20 g ingefær

1 spsk soyasauce

1 spsk østerssauce

50 g porre

2 dl friske koriander

 

Tilbehør: Ristet skiver af baguette

Sådan gør du

Skær gulerod, pastinak og æble i julienne. Skær jordskokker i tynde skiver og skær rødkål i strimler. Bland det hele sammen i en stor skål.

Pisk appelsinsaft, citronsaft, akaciehonning, chili, ingefær og olivenolie sammen. Smag til med salt og peber. Kom dressingen over rodfrugterne og lad det trække smag indtil servering.

Skyl leverstykkerne og tør dem godt. Skær leveren i strimler. Varm olien op i en pande eller wok. Skær ingefær i skiver og rist dem gyldne. Rist leverstrimlerne hurtigt i ca. 4 minutter.

Tilsæt soyasauce, østerssauce samt porre skåret i julienne og vend retten hurtigt rundt i panden eller wokken. Drys med koriander og server med rodfrugtsalat og skiver af baguette.

 

 

Energi pr. person: 2540 KJ / 605 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8,0 g

Fedt: 4,0 g

Kulhydrat: 15,0 g