HjemOpskrifterIngefærstegt lever med asiatisk rodfrugtsalat

Ingefærstegt lever med asiatisk rodfrugtsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Asiatisk rodfrugtsalat
  • 200 g gulerødder
  • 200 g pastinakker
  • 1 æble
  • 200 g jordskokker
  • 50 g rødkål
Dressing
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 finthakket rød chilipeber
  • 15 g fintrevet frisk ingefær
  • 2 spsk olivenolie
  • groft salt
  • friskkværnet peber
Ingefærstegt lever
  • 500 g griselever
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk østerssauce
  • 50 g porrer
  • 2 dl frisk koriander
Tilbehør
  • brød - fx ristet skiver af baguette

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær gulerod, pastinak og æble i julienne.

  • 2.
    Skær jordskokker i tynde skiver og skær rødkål i strimler.

  • 3.
    Bland det hele sammen i en stor skål.

  • 4.
    Pisk appelsinsaft, citronsaft, akaciehonning, chili, ingefær og olivenolie sammen.

  • 5.
    Smag til med salt og peber.

  • 6.
    Kom dressingen over rodfrugterne og lad det trække smag indtil servering.

  • 7.
    Skyl leverstykkerne og tør dem godt.

  • 8.
    Skær leveren i strimler.

  • 9.
    Varm olien op i en pande eller wok.

  • 10.
    Skær ingefær i skiver og rist dem gyldne.

  • 11.
    Rist leverstrimlerne hurtigt i ca. 4 minutter.

  • 12.
    Tilsæt soyasauce, østerssauce samt porre skåret i julienne og vend retten hurtigt rundt i panden eller wokken.

  • 13.
    Drys med koriander og server med rodfrugtsalat og skiver af baguette.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6816 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
429 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 29.6 %7.5 g
Kulhydrat: 30.2 %7.6 g
Fedt: 40.2 %4.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;