Indisk kyllingegryde med røde linser, perlebyg og creme fraiche

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Indisk kyllingegryde med røde linser, perlebyg og creme fraiche
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g kyllingeinderfilet
2 gulerødder
2 zittauerløg
2 hvidløgsfed

1 chili

1 spsk ingefær

0,5 spsk neutral olie

1 tsk paprika

1,5 dl røde linser

400 g hakkede tomater

380 g kokosmælk (1 alm. dåse)

1 hønsebouillonterning

Evt. lidt vand

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

3 dl perlebyg

2 æbler

1 lime

1 dl cashewnødder

1 dl creme fraiche

0,5 spsk olivenolie

2 dl koriander

Sådan gør du

Skær kyllingeinderfilet og gulerødder i mundrette tern. Hak zittauerløg, hvidløg, chili og ingefær fint. Brun kyllingen i en gryde med lidt olie, til stykkerne får en gylden farve. Kom de hakkede grøntsager, paprika og røde linser i gryden med kyllingen, og brun det hele godt af. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og en smuldret hønsebouillonterning. Tilsæt eventuelt lidt vand for at justere konsistensen. Lad retten koge i cirka 10 minutter. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Skyl perlebyggen godt, og kog det herefter i saltet vand efter pakkens anvisning. Skær æbler i mundrette tern. Vend æbleternerne i limesaft og krydr med friskkværnet sort peber. Kom cashewnødder i et ildfast fad, drys med salt og rist dem i ovnen ved 180C i cirka 10 minutter, eller til de er gyldne i farven. Bland creme fraiche med en olivenolie.

Anret perlebyg og cremet kyllingegryde i en dyb tallerken. Pynt med æbletern, ristede cashewnødder og koriander. Servér det hele med creme fraichen.

Tip: Servér gerne frisk lime til retten for ekstra frisk smag.

 

Energi pr. person: 3431 kJ/817 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g
Fedt: 5,5 g
Kulhydrat: 12 g