HjemOpskrifterHvid gløgg med whiskey og portvin

Hvid gløgg med whiskey og portvin

Måltidstype:
Drikke
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 5 dl æblemost
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 4 stjerneanis
  • 4 kanelstænger
  • 12 hele nelliker
  • 12 cl Jack Daniels Tennessee Honey whisky
  • 1 liter hvid portvin
  • 75 g honning
  • 1 æble
  • 1 appelsin
  • 1 citron

Sådan gør du

  • 1.
    Kom æblemost, citron- og appelsinsaft i en gryde med krydderierne.

  • 2.
    Lad det simre i en halv time.

  • 3.
    Lad blandingen trække med krydderierne i, mens det køler ned.

  • 4.
    Gerne i køleskabet natten over – eller endnu bedre i 2-3 dage.

  • 5.
    Hæld gløggblandingen i en gryde med whiskey og portvin, og varm det op sammen med honning, til det er 70-75°C.

  • 6.
    Servér i glas eller krus med stykker af æble, citron og appelsin.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11382 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
482 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 0.7 %0.2 g
Kulhydrat: 46.4 %13.2 g
Fedt: 0.6 %0.1 g
Alkohol: 52.3 %8.4 g
;