HjemOpskrifterHummus med ristede kikærter, lynsyltede rødløg og agurke-citronsalat

Hummus med ristede kikærter, lynsyltede rødløg og agurke-citronsalat

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 tsk natron
  • 500 g tørrede kikærter
  • 150 g tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk citronsaft
  • salt
  • 1 dl vand
  • 1 rødløg
  • 2 spsk rørsukker
  • 0.5 dl hvidvinseddike
  • 0.5 dl vand
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • sort peber
  • 1 agurk
  • 0.5 citron (saften)
  • 1 spsk sesamfrø
  • fladbrød

Sådan gør du

  • 1.
    Udblød kikærter i 12 timer i rigeligt koldt vand.

  • 2.
    Si vandet fra, og kog dem møre i en gryde med frisk vand og natron – beregn 30-40 min.

  • 3.
    Si vandet fra.

  • 4.
    Tag halvdelen af kikærterne, og kom dem i en foodprocessor.

  • 5.
    Tilsæt tahin, knust hvidløg og citronsaft, og blend, til det er cremet.

  • 6.
    Mens maskinen kører, tilsættes 1 tsk. groft salt og koldt vand.

  • 7.
    Fortsæt med at blende i 4 min., til hummussen er helt cremet.

  • 8.
    Skær rødløg i tynde strimler, og kom det i en skål sammen med sukker, eddike og vand.

  • 9.
    Lad det trække mindst 30 min.

  • 10.
    Skær resten af løgene i strimler, og varm olivenolien i en stor pande.

  • 11.
    Kom løgene i, og steg ved middelvarme i 15 min., til de er bløde og brune.

  • 12.
    Tilsæt resten af kikærterne samt spidskommen, paprika og godt med peber.

  • 13.
    Krydr med ca. 1 tsk. groft salt, og steg videre i 5 min.

  • 14.
    Flæk agurken, og skær den i tynde skiver.

  • 15.
    Bland med citronsaft, sesamfrø og finthakket chili.

  • 16.
    Kom hummus i et stort fad, og top med de stegte kikærter og løg.

  • 17.
    Servér med agurkesalaten, syltede rødløg og lune pita- eller fladbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13571 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
892 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 5.8 g
Protein: 17.6 %9.2 g
Kulhydrat: 42.3 %22.2 g
Fedt: 40.1 %9.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;