Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Hummus med ristede kikærter, lynsyltede rødløg og agurke-citronsalat
Hummus med ristede kikærter, lynsyltede rødløg og agurke-citronsalat
Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 tsk natron
500 g tørrede kikærter
150 g tahin
1 fed hvidløg
3 spsk citronsaft
salt
1 dl vand
1 rødløg
2 spsk rørsukker
0.5 dl hvidvinseddike
0.5 dl vand
1 løg
2 spsk olivenolie
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika
sort peber
1 agurk
0.5 citron (saften)
1 spsk sesamfrø
fladbrød
Sådan gør du
1.
Udblød kikærter i 12 timer i rigeligt koldt vand.
2.
Si vandet fra, og kog dem møre i en gryde med frisk vand og natron – beregn 30-40 min.
3.
Si vandet fra.
4.
Tag halvdelen af kikærterne, og kom dem i en foodprocessor.
5.
Tilsæt tahin, knust hvidløg og citronsaft, og blend, til det er cremet.
6.
Mens maskinen kører, tilsættes 1 tsk. groft salt og koldt vand.
7.
Fortsæt med at blende i 4 min., til hummussen er helt cremet.
8.
Skær rødløg i tynde strimler, og kom det i en skål sammen med sukker, eddike og vand.
9.
Lad det trække mindst 30 min.
10.
Skær resten af løgene i strimler, og varm olivenolien i en stor pande.
11.
Kom løgene i, og steg ved middelvarme i 15 min., til de er bløde og brune.
12.
Tilsæt resten af kikærterne samt spidskommen, paprika og godt med peber.
13.
Krydr med ca. 1 tsk. groft salt, og steg videre i 5 min.
14.
Flæk agurken, og skær den i tynde skiver.
15.
Bland med citronsaft, sesamfrø og finthakket chili.
16.
Kom hummus i et stort fad, og top med de stegte kikærter og løg.
17.
Servér med agurkesalaten, syltede rødløg og lune pita- eller fladbrød.
Tilbehør
SPISETID opskrift
Dip og dressinger
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13571 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
892 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
5.8 g
Protein:
17.6 %
9.2 g
Kulhydrat:
42.3 %
22.2 g
Fedt:
40.1 %
9.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;