Det kan godt svare sig at købe en ordentlig høne eller kylling, da kød med struktur og smagen er langt bedre og giver en helt anden oplevelse af dit måltid.
2.
En høne skal koges ca. 1 time ved svag varme, dvs. at vandet gerne må boble stille og roligt. Man kan med fordel komme persillestilke, peberkorn og rester af hårde grøntsager og et skvæt hvidvin i vandet for at give en ekstra god smag til både kød og kogelage.
3.
Hvis du er i tvivl om kødet er færdigt, kan du lave et lille snit, hvor lårbenet sidder fast. Der skal komme klar væske ud, det skal ikke være rødt. Koges kødet for hårdt, bliver kødet tørt.
4.
Lad hønen ligge i vandet efter tilberedning, og stil gryden på køl.
5.
Hele hønen tages op af vandet, og kødet pilles fra ben og skind i store saftige stykker.
6.
Bælg ærterne, og skær gulerødder og porrer i mindre stykker, rosenkålene skæres i kvarte.
7.
Blanchér grøntsagerne sammen i saltet vand i ca. 1 minut, så de stadig har bid, og sigt derefter vandet fra.
8.
I en stor gryde smeltes smørret og tilsættes hvedemel.
9.
Rør smør og mel til en tynd smørbolle, og tilsæt kogelagen lidt ad gangen.
10.
Saucen skal være glat, og eventuelle klumper kan røres ud med piskeriset.
11.
Saucen tykner under tilberedning og skal op at koge.
12.
Tilsæt fløden, og smag saucen til med salt, sort peber og citronskal.
13.
Nu kan hønsekødet og grøntsagerne kommes i, og disse skal varmes godt igennem, inden retten kan serveres med masser af hakket dild, persille og kogte nye kartofler.