HjemOpskrifterHjemmelavet kartoffelgnocchi

Hjemmelavet kartoffelgnocchi

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 tsk groft salt
  • 800 g bagekartofler
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 25 g parmesanost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Vask kartoflerne og bag dem helt møre i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min.

  • 2.
    Lad dem køle af og skrab så indholdet ud og kom i en skål.

  • 3.
    Mos det fint og bland med salt og sammenpisket æg til en glat masse.

  • 4.
    Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen.

  • 5.
    Kom parmesan i og rør mere mel i gradvist – måske skal du bruge mindre, måske mere – til du har en fast dej.

  • 6.
    Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let igennem.

  • 7.
    Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud til en pølse på ca. 2 cm tykkelse.

  • 8.
    Skær hver pølse i stykker på 2 cm længde.

  • 9.
    Rul hvert stykke til en aflang kugle og brug en gaffel til at trykke den lidt flad.

  • 10.
    Kom gnocchierne over på en bageplade eller bakke beklædt med bagepapir.

  • 11.
    Kog gnocchierne i letsaltet vand indtil de kommer op til overfladen, ca. 2-3 min.

  • 12.
    Tag dem op med en sigte.

  • 13.
    Kog dem evt. ad 2 omgange, så der ikke er for mange i gryden, da de kan klistre sammen hvis de ligger for tæt. *Tip: brug bagte frem for kogte kartofler, da den ekstra væde i kogte kartofler kan give for tætte og tunge gnocchi.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7767 kj / 1856 kcal
Næringsindhold pr. 100g
657 kj / 157 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 13.7 %5.3 g
Kulhydrat: 77 %29.8 g
Fedt: 9.3 %1.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;