Hjemmelavet kartoffelgnocchi

fork and spoon
Tilbehør
clock
90-120 min
Hjemmelavet kartoffelgnocchi
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g bagekartofler (3-4 stk)

1 tsk groft salt

1 æg

300 g hvedemel

25 g fintrevet parmesan

Sådan gør du

Vask kartoflerne og bag dem helt møre i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min. Lad dem køle af og skrab så indholdet ud og kom i en skål. Mos det fint og bland med salt og sammenpisket æg til en glat masse. Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen. Kom parmesan i og rør mere mel i gradvist – måske skal du bruge mindre, måske mere – til du har en fast dej. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let igennem. Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud til en pølse på ca. 2 cm tykkelse. Skær hver pølse i stykker på 2 cm længde. Rul hvert stykke til en aflang kugle og brug en  gaffel til at trykke den lidt flad. Kom gnocchierne over på en bageplade eller bakke beklædt med bagepapir. Kog gnocchierne i letsaltet vand indtil de kommer op til overfladen, ca. 2-3 min. Tag dem op med en sigte. Kog dem evt. ad 2 omgange, så der ikke er for mange i gryden, da de kan klistre sammen hvis de ligger for tæt. 
*Tip: brug bagte frem for kogte kartofler, da den ekstra væde i kogte kartofler kan give for tætte og tunge gnocchi.

 

Energi pr. person: 1893KJ/452Kcal. 

Næringsindhold pr. 100g: 

Protein: 5,5 g.

Kulhydrat: 32,8 g.

Fedt: 1,7 g