Vask kartoflerne og bag dem helt møre i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min.
2.
Lad dem køle af og skrab så indholdet ud og kom i en skål.
3.
Mos det fint og bland med salt og sammenpisket æg til en glat masse.
4.
Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen.
5.
Kom parmesan i og rør mere mel i gradvist – måske skal du bruge mindre, måske mere – til du har en fast dej.
6.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let igennem.
7.
Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud til en pølse på ca. 2 cm tykkelse.
8.
Skær hver pølse i stykker på 2 cm længde.
9.
Rul hvert stykke til en aflang kugle og brug en gaffel til at trykke den lidt flad.
10.
Kom gnocchierne over på en bageplade eller bakke beklædt med bagepapir.
11.
Kog gnocchierne i letsaltet vand indtil de kommer op til overfladen, ca. 2-3 min.
12.
Tag dem op med en sigte.
13.
Kog dem evt. ad 2 omgange, så der ikke er for mange i gryden, da de kan klistre sammen hvis de ligger for tæt.
*Tip: brug bagte frem for kogte kartofler, da den ekstra væde i kogte kartofler kan give for tætte og tunge gnocchi.