HjemOpskrifterHjemmelavede tarteletter med hønsesalat og sprøde asparges

Hjemmelavede tarteletter med hønsesalat og sprøde asparges

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 1 rulle fersk butterdej
  • 1 æg
  • 250 g dampet eller stegt kyllingekød
  • 75 g mayonnaise
  • 50 g creme fraiche 18%
  • 2 tsk grov sennep
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 0.5 bundt grøn asparges
  • 4 skiver bacon
  • 0.5 bundt frisk kørvel

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Rul butterdejen ud og brug to runde udstikker med ca. 1-2 cm. forskel i diameter til at udstikke 4 x bund og kant.

  • 2.
    Læg bundene på en bageplade med bagepapir og pensl yderkanten med letpisket æg.

  • 3.
    Læg de o-formede kantstykker oven på og pensl toppen af kanten med æg.

  • 4.
    Prik med en gaffel et par gange i hver bund og bag butterdejsrederne i 12-15 min. ved 190 °C.

  • 5.
    Lad dem køle af.

  • 6.
    Det gør ikke noget, hvis der kommer små revner i siden.

  • 7.
    Hønsesalaten skal nok blive der.

  • 8.
    Pil kyllingekødet i mindre stykker.

  • 9.
    Rør mayonnaise sammen med creme fraiche og sennep og smag til med salt og peber.

  • 10.
    Knæk bunden af aspargesene og skær dem i mindre stykker.

  • 11.
    Gem et par pæne topstykker til pynt.

  • 12.
    Steg bacon sprød på en tør pande.

  • 13.
    Kom kylling og asparges i dressingen og vend det sammen.

  • 14.
    Fyld hønsesalaten i butterdejsrederne og pynt med bacon, aspargestoppe og lidt kørvel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5342 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
822 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 23 %11.1 g
Kulhydrat: 3.3 %1.6 g
Fedt: 73.7 %16.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;