HjemOpskrifterHindbærkage med marcipancrumble

Hindbærkage med marcipancrumble

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Kagedej
  • 225 g sukker
  • 115 g blødt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 store æg
  • 2.5 dl creme fraiche 9%
  • 325 g hvedemel
  • 1.5 tsk bagepulver
  • 300 g frosne hindbær
Crumble
  • 100 g marcipan
  • 120 g hvedemel
  • 75 g smeltet smør
  • 50 g sukker
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • Evt. 1 spsk flormelis til pynt

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Rør sukker, smør og vaniljesukker godt sammen.

  • 2.
    Tilsæt æg og creme fraiche og rør sammen til det er jævnt.

  • 3.
    Tilsæt hvedemel og bagepulver og rør det i dejen til den er cremet og tyk.

  • 4.
    Beklæd en springform på ca. 20 cm med bagepapir og fordel dejen i.

  • 5.
    Drys hindbærrene over.

  • 6.
    Riv marcipanen og rør den sammen med hvedemel og smeltet smør.

  • 7.
    Tilsæt rørsukker og kardemomme.

  • 8.
    Smuldr crumblen over hindbærrene.

  • 9.
    Bag kagen ved 175 °C i ca. 50 min.

  • 10.
    Lad den køle af før den skæres ud i stykker.

  • 11.
    Drys evt. med flormelis gennem en si inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19995 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1394 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 5.5 %4.5 g
Kulhydrat: 57.9 %47.5 g
Fedt: 36.6 %13.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;