HjemOpskrifterHindbærcheesecake

Hindbærcheesecake

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 250 g hindbær
  • 50 g sukker
  • 150 g digestive kiks
  • 75 g smør
  • 3 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 200 g flødeost naturel
  • 150 g græsk inspireret yoghurt
  • 40 g flormelis
  • 2 spsk citronsaft
  • 2.5 dl piskefløde
  • 8 marengs kys

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Kom 150 g af hindbærrene i en gryde med 50 g sukker.

  • 2.
    Kog det sammen i 5 min., mens hindbærrene moses lidt ud med en gaffel.

  • 3.
    Lad det køle af.

  • 4.
    Blend kiksene til smulder i en foodprocessor eller minihakker, og bland med smeltet smør.

  • 5.
    Beklæd bunden af en 20 cm springform med bagepapir, og tryk kiksemassen ned i et jævnt lag.

  • 6.
    Brug et glas eller krus med lodrette kanter til at presse det ned, så bunden bliver flad.

  • 7.
    Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.

  • 8.
    Skrab kornene ud af vaniljestangen, og rør dem sammen med flødeost, græsk yoghurt og flormelis.

  • 9.
    Tag husblas op af vandet, og kom det i en lille gryde sammen med citronsaft.

  • 10.
    Smelt det sammen og sluk for varmen.

  • 11.
    Kom en skefuld af osteblandingen i husblassen, og rør det sammen.

  • 12.
    Fortsæt med tre skefulde mere – en ad gangen – for at temperere husblassen.

  • 13.
    Kom nu hele husblasblandingen i ostecremen, og rør det sammen.

  • 14.
    Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i ostecremen.

  • 15.
    Hæld cremen i springformen.

  • 16.
    Det er en god idé først at fore springformens kant med kage- eller plastfolie.

  • 17.
    Læg skefulde af hindbærsaucen oven på ostecremen, og brug en kniv til at snirkle lidt rundt i det, så der dannes et flot mønster.

  • 18.
    Lad cheesecaken sætte sig på køl i mindst fire timer.

  • 19.
    Pynt med resten af hindbærrene samt marengskys.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14139 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1158 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 5.2 %3.5 g
Kulhydrat: 30.1 %20.5 g
Fedt: 64.7 %20.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;