Helstegt kylling med ovnbagt rød og grøn spidskål

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
helstegt_kylling_med_ovnbagt_spidskaal
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Ovn tid: Kylling 20 min ved 220 grader°

Ovn tid: Kylling og spidskål sammen 1 time ved 190 grader°

 

1400 g hel kylling

2 spsk. olivenolie

1 tsk. salt

kværnet peber

1 tsk. gurkemeje stødt

 

Spidskålsalat:

240 g kikærter, kogte drænet

300 g rød spidskål i store stykker

300 g spidskål, i store stykker

2 spsk. oliven olie

1 tsk. gurkemeje, stødt

1 tsk. spidskommen, stødt

1 tsk. salt

 

Dressing:

1 dl frisk mynte, hakket

2 spsk. limesaft

1 spsk. honning

3 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Skyl og dup kyllingen, pensl med oliven olie, drys med salt, peber og gurkemeje.

Kom kylling i et ovnfast fad, giv den 20 min ved 220 grader°. Tag fadet ud og stil ovn temp. på 190 grader°.

Kom kikærter, stykker af rød og grøn spidskål, oliven olie, gurkemeje, spidskommen og salt sammen i en skål og vend det hele rundt. Kom kål blandingen sammen med kyllingen tilbage i ovnen og giv den 1 time ved 190 grader°.

 

Bland mynte med limesaft, honning og oliven olie sammen.

Parter kylling inden servering og læg stykker tilbage i fadet.

Hæld dressingen over den bagte kål lige inden servering.

 

 

 

Energi pr. person:  4028 Kj/  959 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,9 g.
Kulhydrat: 4,1 g.

Fedt: 10,6 g.