HjemOpskrifterHelstegt kylling med ovnbagt rød og grøn spidskål

Helstegt kylling med ovnbagt rød og grøn spidskål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.4 kg kyllinger
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk stødt gurkemeje
spidskålssalat:
  • 240 g kogte kikærter kogte og drænet
  • 300 g lilla spidskål i store stykker
  • 300 g spidskål i store stykker
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
dressing:
  • 1 dl hakket mynteblade
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl og dup kyllingen, pensl med oliven olie, drys med salt, peber og gurkemeje.

  • 2.
    Kom kylling i et ovnfast fad, giv den 20 min ved 220 grader°.

  • 3.
    Tag fadet ud og stil ovn temp. på 190 grader°.

  • 4.
    Kom kikærter, stykker af rød og grøn spidskål, oliven olie, gurkemeje, spidskommen og salt sammen i en skål og vend det hele rundt.

  • 5.
    Kom kål blandingen sammen med kyllingen tilbage i ovnen og giv den 1 time ved 190 grader°.

  • 6.
    Bland mynte med limesaft, honning og oliven olie sammen.

  • 7.
    Parter kylling inden servering og læg stykker tilbage i fadet.

  • 8.
    Hæld dressingen over den bagte kål lige inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15485 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
641 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 30.9 %11.6 g
Kulhydrat: 8.7 %3.3 g
Fedt: 60.4 %10.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;