Jul i MENY
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Helstegt kylling med ovnbagt rød og grøn spidskål

Bedømmelse (8)
90-120 min
4 personer

Ingredienser

Ovn tid: Kylling 20 min ved 220 grader°

Ovn tid: Kylling og spidskål sammen 1 time ved 190 grader°

 

1400 g hel kylling

2 spsk. olivenolie

1 tsk. salt

kværnet peber

1 tsk. gurkemeje stødt

 

Spidskålsalat:

240 g kikærter, kogte drænet

300 g rød spidskål i store stykker

300 g spidskål, i store stykker

2 spsk. oliven olie

1 tsk. gurkemeje, stødt

1 tsk. spidskommen, stødt

1 tsk. salt

 

Dressing:

1 dl frisk mynte, hakket

2 spsk. limesaft

1 spsk. honning

3 spsk. olivenolie

Om råvarerne

Skyl og dup kyllingen, pensl med oliven olie, drys med salt, peber og gurkemeje.

Kom kylling i et ovnfast fad, giv den 20 min ved 220 grader°. Tag fadet ud og stil ovn temp. på 190 grader°.

Kom kikærter, stykker af rød og grøn spidskål, oliven olie, gurkemeje, spidskommen og salt sammen i en skål og vend det hele rundt. Kom kål blandingen sammen med kyllingen tilbage i ovnen og giv den 1 time ved 190 grader°.

 

Bland mynte med limesaft, honning og oliven olie sammen.

Parter kylling inden servering og læg stykker tilbage i fadet.

Hæld dressingen over den bagte kål lige inden servering.

 

 

 

Energi pr. person:  4028 Kj/  959 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,9 g.
Kulhydrat: 4,1 g.

Fedt: 10,6 g. 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
helstegt_kylling_med_ovnbagt_spidskaal

Skyl og dup kyllingen, pensl med oliven olie, drys med salt, peber og gurkemeje.

Kom kylling i et ovnfast fad, giv den 20 min ved 220 grader°. Tag fadet ud og stil ovn temp. på 190 grader°.

Kom kikærter, stykker af rød og grøn spidskål, oliven olie, gurkemeje, spidskommen og salt sammen i en skål og vend det hele rundt. Kom kål blandingen sammen med kyllingen tilbage i ovnen og giv den 1 time ved 190 grader°.

 

Bland mynte med limesaft, honning og oliven olie sammen.

Parter kylling inden servering og læg stykker tilbage i fadet.

Hæld dressingen over den bagte kål lige inden servering.

 

 

 

Energi pr. person:  4028 Kj/  959 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,9 g.
Kulhydrat: 4,1 g.

Fedt: 10,6 g.