4 personer
Ovn tid: Kylling 20 min ved 220 grader°
Ovn tid: Kylling og spidskål sammen 1 time ved 190 grader°
1400 g hel kylling
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
kværnet peber
1 tsk. gurkemeje stødt
Spidskålsalat:
240 g kikærter, kogte drænet
300 g rød spidskål i store stykker
300 g spidskål, i store stykker
2 spsk. oliven olie
1 tsk. gurkemeje, stødt
1 tsk. spidskommen, stødt
1 tsk. salt
Dressing:
1 dl frisk mynte, hakket
2 spsk. limesaft
1 spsk. honning
3 spsk. olivenolie
Skyl og dup kyllingen, pensl med oliven olie, drys med salt, peber og gurkemeje.
Kom kylling i et ovnfast fad, giv den 20 min ved 220 grader°. Tag fadet ud og stil ovn temp. på 190 grader°.
Kom kikærter, stykker af rød og grøn spidskål, oliven olie, gurkemeje, spidskommen og salt sammen i en skål og vend det hele rundt. Kom kål blandingen sammen med kyllingen tilbage i ovnen og giv den 1 time ved 190 grader°.
Bland mynte med limesaft, honning og oliven olie sammen.
Parter kylling inden servering og læg stykker tilbage i fadet.
Hæld dressingen over den bagte kål lige inden servering.
Energi pr. person: 4028 Kj/ 959 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,9 g.
Kulhydrat: 4,1 g.
Fedt: 10,6 g.