Helstegt kylling med citron og krydrede gulerødder

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 hel kylling

2 økologiske citroner i skiver

1 hvidløg i hele fed

1 hakket chili, grøn

5 rosmarinkviste

½ dl rapsolie

Seasalt

Friskkværnet peber

Krydrede gulerødder:

50 g smør

1 tsk. spidskommen

1 spsk. honning

Frisk timian

600 g gulerødder i stænger

Sådan gør du

Skyl og dup kyllingen tør. Anret kyllingen i et ovnfast fad med citronskiver i og rundt om kyllingen. Fordel hvidløg, grøn chili, rosmarin, rapsolie, seasalt og peber ved kyllingen. Steg den ved 190° C i ca. 75 min. Centrum temp. skal være min. 75° C. 15 min. inden kyllingen er færdig smeltes smør i en gryde. Sautér spidskommen og gulerødder i 5 min. til de stadig har bid. Kom honning, frisk timian og salt ved og rør det rundt. Servér til den stegte kylling.