4 personer
1 stort blomkål
1 spsk. olivenolie
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. paprika
Salt og sort peber
Salsa verde:
1 håndfuld koriander
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk. kapers
1 tsk. chiliflager
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
Tahindressing:
4 spsk. tahin (kan erstattes af peanutbutter)
Saft af ½ citron
2-3 spsk. vand
Salt
Fjern bladene fra blomkålen og skær stokken af helt ind til bunden af blomkålen, så den kan stå lige uden at vippe. Gnid den med olie. Bland koriander, spidskommen, paprika, salt og peber og drys det ud over blomkålen – også bunden. Sæt blomkålen i et ovnfast fad og steg det i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min.
Hak koriander, persille og kapers fint og bland med chiliflager, sennep, hvidvinseddike og olivenolie. Smag til med salt og peber. Rør tahin sammen med citronsaft og brug vand til at fortynde med, til du har en flydende dressing. Smag til med salt. Server det bagte blomkål med tahindressing og salsa verde – drys evt. med ekstra persille og koriander.
Energi pr. person: 632KJ/151Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,8 g.
Kulhydrat: 2,9 g.
Fedt: 4,9 g.