HjemOpskrifterHelstegt blomkål med salsa verde og tahindressing

Helstegt blomkål med salsa verde og tahindressing

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 stort blomkål
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • salt og sort peber
salsa verde:
  • 1 dl friske korianderblade
  • 1 dl bredbladet persille
  • 2 spsk kapers
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 5 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
tahindressing:
  • 4 spsk tahin (ristet sesampasta)
  • saft fra ½ citron (usprøjtet)
  • 3 spsk vand
  • groft salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Fjern bladene fra blomkålen og skær stokken af helt ind til bunden af blomkålen, så den kan stå lige uden at vippe.

  • 2.
    Gnid den med olie.

  • 3.
    Bland koriander, spidskommen, paprika, salt og peber og drys det ud over blomkålen – også bunden.

  • 4.
    Sæt blomkålen i et ovnfast fad og steg det i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min.

  • 5.
    Hak koriander, persille og kapers fint og bland med chiliflager, sennep, hvidvinseddike og olivenolie.

  • 6.
    Smag til med salt og peber.

  • 7.
    Rør tahin sammen med citronsaft og brug vand til at fortynde med, til du har en flydende dressing.

  • 8.
    Smag til med salt.

  • 9.
    Server det bagte blomkål med tahindressing og salsa verde – drys evt. med ekstra persille og koriander.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5093 kj / 1217 kcal
Næringsindhold pr. 100g
614 kj / 147 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.7 g
Protein: 9 %3.3 g
Kulhydrat: 7.6 %2.7 g
Fedt: 83.4 %13.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;