Jubilæum
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Helstegt blomkål med salsa verde og tahindressing

Bedømmelse (9)
60-90 min
Klimakærlig opskrift: 
4 personer

Ingredienser

1 stort blomkål

1 spsk. olivenolie

2 tsk. stødt koriander

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. paprika

Salt og sort peber

 

Salsa verde:

1 håndfuld koriander

1 håndfuld bredbladet persille

2 spsk. kapers

1 tsk. chiliflager

1 spsk. dijonsennep

1 spsk. hvidvinseddike

4 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

 

Tahindressing:

4 spsk. tahin (kan erstattes af peanutbutter)

Saft af ½ citron

2-3 spsk. vand

Salt

Om råvarerne

Fjern bladene fra blomkålen og skær stokken af helt ind til bunden af blomkålen, så den kan stå lige uden at vippe. Gnid den med olie. Bland koriander, spidskommen, paprika, salt og peber og drys det ud over blomkålen – også bunden. Sæt blomkålen i et ovnfast fad og steg det i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min.

Hak koriander, persille og kapers fint og bland med chiliflager, sennep, hvidvinseddike og olivenolie. Smag til med salt og peber. Rør tahin sammen med citronsaft og brug vand til at fortynde med, til du har en flydende dressing. Smag til med salt. Server det bagte blomkål med tahindressing og salsa verde – drys evt. med ekstra persille og koriander.

 

Energi pr. person: 632KJ/151Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,8 g.
Kulhydrat: 2,9 g.
Fedt: 4,9 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Helstegt blomkål med salsa verde og tahindressing

Fjern bladene fra blomkålen og skær stokken af helt ind til bunden af blomkålen, så den kan stå lige uden at vippe. Gnid den med olie. Bland koriander, spidskommen, paprika, salt og peber og drys det ud over blomkålen – også bunden. Sæt blomkålen i et ovnfast fad og steg det i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min.

Hak koriander, persille og kapers fint og bland med chiliflager, sennep, hvidvinseddike og olivenolie. Smag til med salt og peber. Rør tahin sammen med citronsaft og brug vand til at fortynde med, til du har en flydende dressing. Smag til med salt. Server det bagte blomkål med tahindressing og salsa verde – drys evt. med ekstra persille og koriander.

 

Energi pr. person: 632KJ/151Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,8 g.
Kulhydrat: 2,9 g.
Fedt: 4,9 g.