Helstegt blomkål med salsa verde og tahindressing

fork and spoon
Salater
clock
60-90 min
Helstegt blomkål med salsa verde og tahindressing
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stort blomkål

1 spsk. olivenolie

2 tsk. stødt koriander

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. paprika

Salt og sort peber

 

Salsa verde:

1 håndfuld koriander

1 håndfuld bredbladet persille

2 spsk. kapers

1 tsk. chiliflager

1 spsk. dijonsennep

1 spsk. hvidvinseddike

4 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

 

Tahindressing:

4 spsk. tahin (kan erstattes af peanutbutter)

Saft af ½ citron

2-3 spsk. vand

Salt

Sådan gør du

Fjern bladene fra blomkålen og skær stokken af helt ind til bunden af blomkålen, så den kan stå lige uden at vippe. Gnid den med olie. Bland koriander, spidskommen, paprika, salt og peber og drys det ud over blomkålen – også bunden. Sæt blomkålen i et ovnfast fad og steg det i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min.

Hak koriander, persille og kapers fint og bland med chiliflager, sennep, hvidvinseddike og olivenolie. Smag til med salt og peber. Rør tahin sammen med citronsaft og brug vand til at fortynde med, til du har en flydende dressing. Smag til med salt. Server det bagte blomkål med tahindressing og salsa verde – drys evt. med ekstra persille og koriander.

 

Energi pr. person: 632KJ/151Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,8 g.
Kulhydrat: 2,9 g.
Fedt: 4,9 g.