Hasselbackkartofler med ost og urter

fork and spoon
Tilbehør
clock
60-90 min
Hasselbackkartofler med ost og urter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 store bagekartofler

50 g smør

Salt og sort peber

25 g fast ost, f.eks. Prima Donna eller lign.

4 spsk. med top crème fraiche 18%

2 forårsløg

1 håndfuld persille

1 håndfuld kørvel

Sådan gør du

Skrub og tør kartoflerne, og skær tynde skiver halvvejs ned i kartoflerne. Smelt smørret, og pensl kartoflerne med det. Krydr med salt og peber, og bag kartoflerne i 1 time og 15 min. ved 200°C. Pensl med ekstra smør to gange undervejs. De sidste 10 min. af bagetiden kommes revet ost på toppen af kartoflerne, så det smelter ned i. Server med crème fraiche, fintsnittet purløg og plukkede rydderurter på toppen.

 

Energi pr. person: 1722KJ/412Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,7 g.
Kulhydrat: 14,6 g.
Fedt: 4,9 g.