HjemOpskrifterHasselbackkartofler med ost og urter

Hasselbackkartofler med ost og urter

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g smør
  • 4 store bagekartofler
  • salt og sort peber
  • 25 g faste gedeoste
  • 4 spsk med top creme fraiche 18%
  • 2 forårsløg
  • 1 dl kruspersille
  • 1 dl kørvel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub og tør kartoflerne, og skær tynde skiver halvvejs ned i kartoflerne.

  • 2.
    Smelt smørret, og pensl kartoflerne med det.

  • 3.
    Krydr med salt og peber, og bag kartoflerne i 1 time og 15 min. ved 200°C.

  • 4.
    Pensl med ekstra smør to gange undervejs.

  • 5.
    De sidste 10 min. af bagetiden kommes revet ost på toppen af kartoflerne, så det smelter ned i.

  • 6.
    Server med crème fraiche, fintsnittet purløg og plukkede rydderurter på toppen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
47624 kj / 11382 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1109 kj / 265 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 26.6 %17.3 g
Kulhydrat: 6.2 %4.0 g
Fedt: 67.2 %20.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;