Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Grill opskrifter
Ferieaktiviteter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Halloween flødeboller med chaikrydderi
Halloween flødeboller med chaikrydderi
Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
250 g bagemarcipan
200 g + 2 spsk sukker
½ dl vand
100 g pasteuriserede æggehvide
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1 tsk vaniljesukker
230 g chokolade
25 g mørk chokolade, 80%
SÅDAN GØR DU
1.
Form marcipanen til en pølse på ca. 6 cm. tykkelse, og skær den i 15 skiver.
2.
Læg skiverne på en bageplade, og bag dem 5-8 min. ved 180°C.
3.
Lad bundene køle helt af.
4.
Kom 200 g sukker og vand i en gryde, og smelt det.
5.
Lad det koge op, til det er 117°C.
6.
Pisk imens æggehviderne med de 2 spsk. sukker, til de er luftige og skummende.
7.
Tag den varme sukkersirup af gryden, og hæld den i en tynd stråle i æggehvidemassen, mens der piskes kraftigt.
8.
Det er bedst at bruge en røremaskine med piskeris.
9.
Pisk marengsen i 8 min., til den køler ned.
10.
Vend til sidst krydderier og vaniljesukker i.
11.
Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt marengsen ud i toppe på hver marcipanbund.
12.
Lad flødebollerne stå og tørre i en time på køkkenbordet, så overfladen ikke er klistret.
13.
Hak chokoladen fint, og smelt 2/3 af den over vandbad.
14.
Tag chokoladen af varmen, og tilsæt resten af chokoladen.
15.
Brug en ske til at hælde chokolade over hver flødebolle, mens du holder den over skålen med chokolade.
16.
Lad flødebollerne sætte sig på et stykke bagepapir.
17.
Smelt den mørke chokolade, og lav øjne på spøgelserne med en tandstikker dyppet i chokoladen.
18.
Opbevar flødebollerne i køleskabet.
Kager
Brød og kager
Dessert
Fastelavn
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8722 kj / 2085 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1013 kj / 242 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.5 g
Protein:
5.1 %
3.1 g
Kulhydrat:
77.4 %
46.1 g
Fedt:
17.5 %
4.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;