HjemOpskrifterHalloween flødeboller med chaikrydderi

Halloween flødeboller med chaikrydderi

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 250 g bagemarcipan
  • 200 g + 2 spsk sukker
  • 0.5 dl vand
  • 100 g pasteuriserede æggehvider
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 230 g chokolade
  • 25 g mørk chokolade, 80%

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Form marcipanen til en pølse på ca. 6 cm. tykkelse, og skær den i 15 skiver.

  • 2.
    Læg skiverne på en bageplade, og bag dem 5-8 min. ved 180°C.

  • 3.
    Lad bundene køle helt af.

  • 4.
    Kom 200 g sukker og vand i en gryde, og smelt det.

  • 5.
    Lad det koge op, til det er 117°C.

  • 6.
    Pisk imens æggehviderne med de 2 spsk. sukker, til de er luftige og skummende.

  • 7.
    Tag den varme sukkersirup af gryden, og hæld den i en tynd stråle i æggehvidemassen, mens der piskes kraftigt.

  • 8.
    Det er bedst at bruge en røremaskine med piskeris.

  • 9.
    Pisk marengsen i 8 min., til den køler ned.

  • 10.
    Vend til sidst krydderier og vaniljesukker i.

  • 11.
    Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt marengsen ud i toppe på hver marcipanbund.

  • 12.
    Lad flødebollerne stå og tørre i en time på køkkenbordet, så overfladen ikke er klistret.

  • 13.
    Hak chokoladen fint, og smelt 2/3 af den over vandbad.

  • 14.
    Tag chokoladen af varmen, og tilsæt resten af chokoladen.

  • 15.
    Brug en ske til at hælde chokolade over hver flødebolle, mens du holder den over skålen med chokolade.

  • 16.
    Lad flødebollerne sætte sig på et stykke bagepapir.

  • 17.
    Smelt den mørke chokolade, og lav øjne på spøgelserne med en tandstikker dyppet i chokoladen.

  • 18.
    Opbevar flødebollerne i køleskabet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14309 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1660 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 6 %5.9 g
Kulhydrat: 56.7 %55.4 g
Fedt: 37.3 %16.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;