Halloween flødeboller med chaikrydderi

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Halloween flødeboller med chaikrydderi
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Antal: 12 stk. 


250 g Odense Marcipan

200 g + 2 spsk. sukker

0,5 dl vand

100 g pasteuriserede æggehvider

½ tsk. stødt kanel

½ tsk. stødt kardemomme

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. vaniljesukker

2 poser Odense Ruby chokoladeknapper (230 g)

25 g Odense mørke chokoladeknapper
 

Sådan gør du

Form marcipanen til en pølse på ca. 6 cm. tykkelse, og skær den i 15 skiver. Læg skiverne på en bageplade, og bag dem 5-8 min. ved 180°C. Lad bundene køle helt af. Kom 200 g sukker og vand i en gryde, og smelt det. Lad det koge op, til det er 117°C. Pisk imens æggehviderne med de 2 spsk. sukker, til de er luftige og skummende. Tag den varme sukkersirup af gryden, og hæld den i en tynd stråle i æggehvidemassen, mens der piskes kraftigt. Det er bedst at bruge en røremaskine med piskeris. Pisk marengsen i 8 min., til den køler ned. Vend til sidst krydderier og vaniljesukker i. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt marengsen ud i toppe på hver marcipanbund. Lad flødebollerne stå og tørre i en time på køkkenbordet, så overfladen ikke er klistret. Hak chokoladen fint, og smelt 2/3 af den over vandbad. Tag chokoladen af varmen, og tilsæt resten af chokoladen. Brug en ske til at hælde chokolade over hver flødebolle, mens du holder den over skålen med chokolade. Lad flødebollerne sætte sig på et stykke bagepapir. Smelt den mørke chokolade, og lav øjne på spøgelserne med en tandstikker dyppet i chokoladen. Opbevar flødebollerne i køleskabet.

 

Energi pr. person: 1179KJ/282Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 6,1 g. 
Kulhydrat: 54,2 g. 
Fedt: 16,8 g.