HjemOpskrifterGulerodshummus

Gulerodshummus

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk stødt spidskommen
  • 0.5 tsk stødt koriander
  • salt og peber
  • 1 dåse kikært i lage
  • 1 spsk citronsaft
  • Evt. lidt persille

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke skiver.

  • 2.
    Kom dem i et ovnfast fad sammen med hvidløgsfed (behold skallen på hvidløgene).

  • 3.
    Vend med olivenolie, spidskommen, koriander og lidt salt og peber.

  • 4.
    Bag ved 190 °C i 30 min., til gulerødderne er møre.

  • 5.
    Klem hvidløget ud af skallerne, og kom det i en blender eller foodprocessor sammen med kikærterne.

  • 6.
    Gem vandet fra kikærterne.

  • 7.
    Blend til en cremet hummus, og smag til med citronsaft.

  • 8.
    Brug lidt vand fra kikærterne til at justere konsistensen, hvis hummussen er for tyk.

  • 9.
    Smag til med salt, og drys evt. med en smule hakket persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2383 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
347 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.2 g
Protein: 16 %3.3 g
Kulhydrat: 56.2 %11.5 g
Fedt: 27.8 %2.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;