HjemOpskrifterGrøn tomatmarmelade

Grøn tomatmarmelade

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g grønne tomater
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 stjerneanis
  • 250 g Dansukker syltesukker

Sådan gør du

  • 1.
    Skær tomaterne i små tern og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, stjerneanis og citronskal.

  • 2.
    Kog det under låg ved svag varme i ca. 15 minutter.

  • 3.
    Husk at røre i gryden nogle gange.

  • 4.
    Tilsæt syltesukkeret, rør rundt og lad det hele koge uden låg i ca. 3 min.

  • 5.
    Skum evt. af med en hulske.

  • 6.
    Hæld marmeladen på et skoldet glas og lade det køle af.

  • 7.
    Sæt låg på, så det slutter tæt og opbevar glasset i køleskabet.

  • 8.
    TIP! Syltning behøver ikke kun være med frugt og bær.

  • 9.
    Prøv fx med grøntsager og server dit hjemmesylt til det salte køkken.

  • 10.
    Ikke for at forsøde, men som smagsforstærkning.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4644 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
581 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 1.4 %0.5 g
Kulhydrat: 97.3 %33.2 g
Fedt: 1.3 %0.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;