HjemOpskrifterGrøn forårssuppe med ærter og sprød parmaskinke

Grøn forårssuppe med ærter og sprød parmaskinke

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk smør
  • 300 g ærter
  • 100 g ærter til servering
  • 100 g spinatblade
  • 6 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • salt og sort peber
  • 4 skiver parmaskinke
  • 100 g neutral yoghurt
  • 2 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løg i tern og hak hvidløget fint.

  • 2.
    Smelt smørret i en gryde og kom løgene i.

  • 3.
    Lad dem stege ved middel varme i et par minutter, til de bliver blanke, men uden at de bruner.

  • 4.
    Tilsæt hvidløg, spinat og 300 g ærter og vend det rundt.

  • 5.
    Tilsæt bouillon og fløde og lad suppen simre i 10 min.

  • 6.
    Blend suppen til den er cremet og smag til med salt og peber.

  • 7.
    Læg skinkeskiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 190°C i 8-10 min.

  • 8.
    De bliver sprøde, når de køler ned.

  • 9.
    Server suppen med lidt yoghurt, et dryp olivenolie, skinke og ærter.

  • 10.
    Tip: Suppen er også god kold.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4810 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
327 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 19.6 %3.8 g
Kulhydrat: 16.3 %3.1 g
Fedt: 64.1 %5.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;