4 personer
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk. smør
300 g ærter + 100 g til servering
100 g spinat
6 dl hønsebouillon eller grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
Salt og sort peber
4 skiver parmaskinke
100 g yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
Skær løg i tern og hak hvidløget fint. Smelt smørret i en gryde og kom løgene i. Lad dem stege ved middel varme i et par minutter, til de bliver blanke, men uden at de bruner. Tilsæt hvidløg, spinat og 300 g ærter og vend det rundt. Tilsæt bouillon og fløde og lad suppen simre i 10 min.
Blend suppen til den er cremet og smag til med salt og peber. Læg skinkeskiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 190°C i 8-10 min. De bliver sprøde, når de køler ned. Server suppen med lidt yoghurt, et dryp olivenolie, skinke og ærter.
Tip: Suppen er også god kold.
Energi pr. person: 1245KJ/298Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,4 g.
Kulhydrat: 3,4 g.
Fedt: 5,8 g.