HjemOpskrifterGrissini med olivenolie

Grissini med olivenolie

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1.5 dl lunkent vand
  • 1 tsk groft salt
  • 0.5 tsk sukker
  • 3 spsk olivenolie
  • 250 g tipo 00 hvedemel

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Rør vand og gær sammen.

  • 2.
    Tilsæt salt, sukker og olivenolie.

  • 3.
    Kom melet i – måske skal du ikke bruge det hele.

  • 4.
    Ælt dejen godt sammen, til den er smidig og ikke klistrer til skålen.

  • 5.
    Brug evt. en røremaskine.

  • 6.
    Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time.

  • 7.
    Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og træk den ud til et rektangel.

  • 8.
    Brug et pizzahjul til at skære dejen ud i 24 strimler.

  • 9.
    Træk i hver strimmel og sno den let, så den bliver lang og smal.

  • 10.
    Læg hver grissini på en bageplade med bagepapir.

  • 11.
    Bag dem ved 200 °C i 8-10 min., til de er gyldne.

  • 12.
    Hvis du ikke synes, de er helt sprøde, kan du sænke temperaturen til 150 °C og bage videre i 10 min., uden at de brænder på.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5179 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1100 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 11.7 %7.5 g
Kulhydrat: 58.4 %37.8 g
Fedt: 29.9 %8.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;