Grisemørbrad med forårsløg og asparges

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Mørbrad:

2 mørbrad af gris, afpudsede

3 fed hakkede hvidløg

1 håndfuld hakket rosmarin

2 spsk. citronskal

2 spsk. olivenolie

1 tsk. salt

Smør

 

Grøntblanding:

1 squash i skiver

2 spsk. olivenolie

300 g kartoffel, kogt i halve

100 g rødløg i både

200 g asparges i mindre stykker

2 dl forårsløg i mindre stykker

1 spsk. tørret oregano

1 tsk. salt

1 tsk. peber

200 g cherrytomat

50 g parmesanost i flager

Sådan gør du

Skær fedt og sener af de 2 mørbrad. Brun dem i smør på alle sider på en varm pande.

Bland hakket hvidløg, hakket rosmarin, citronskal, olivenolie og salt sammen. Rul svinemørbrad i krydderblandingen og kom dem i en bradepande. Giv dem 20 minutter ved 200 grader i ovnen.

Lad kødet hvile i 10 minutter inden den skæres i skiver.

Grill squashskiver på begge sider på en grillpande. Kom dem på en tallerken.

Varm en sautepande op med olivenolie og sauter kartofler og rødløg i 5 minutter. Kom asparges og forårsløg i sammen med oregano, salt og peber. Lad det hele blive godt varmt i 5 minutter.

Inden servering kommes cherrytomater i sammen med squashskiver. Lad det blive varmt.

Kom grøntsagsfyldet på et fad sammen med skiver af svinemørbrad.

Pynt med frisk basilikum og flager af parmesanost. 

Energi pr. person:  2125 Kj/  506 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,1 g.
Kulhydrat: 4,6 g.

Fedt: 4,6 g.