HjemOpskrifterGrisemørbrad med forårsløg og asparges

Grisemørbrad med forårsløg og asparges

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
mørbrad:
  • 2 afpudset svinemørbrader
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl hakket friske rosmarinkviste
  • 2 spsk citronskal (usprøjtet)
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • smør
grøntblanding:
  • 1 grøn squash i skiver
  • 4 spsk olivenolie
  • 300 g kogt kartofler i skiver
  • 100 g rødløg i både
  • 200 g grønne asparges
  • 2 dl forårsløg i mindre stykker
  • 1 spsk tørret oregano
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • 200 g cherrytomater
  • 50 g parmesanost i flager

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær fedt og sener af de 2 mørbrad.

  • 2.
    Brun dem i smør på alle sider på en varm pande.

  • 3.
    Bland hakket hvidløg, hakket rosmarin, citronskal, olivenolie og salt sammen.

  • 4.
    Rul svinemørbrad i krydderblandingen og kom dem i en bradepande.

  • 5.
    Giv dem 20 minutter ved 200 grader i ovnen.

  • 6.
    Lad kødet hvile i 10 minutter inden den skæres i skiver.

  • 7.
    Grill squashskiver på begge sider på en grillpande.

  • 8.
    Kom dem på en tallerken.

  • 9.
    Varm en sautepande op med olivenolie og sauter kartofler og rødløg i 5 minutter.

  • 10.
    Kom asparges og forårsløg i sammen med oregano, salt og peber.

  • 11.
    Lad det hele blive godt varmt i 5 minutter.

  • 12.
    Inden servering kommes cherrytomater i sammen med squashskiver.

  • 13.
    Lad det blive varmt.

  • 14.
    Kom grøntsagsfyldet på et fad sammen med skiver af svinemørbrad.

  • 15.
    Pynt med frisk basilikum og flager af parmesanost.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8308 kj / 1986 kcal
Næringsindhold pr. 100g
467 kj / 112 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 38.6 %10.6 g
Kulhydrat: 18 %4.9 g
Fedt: 43.4 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;