HjemOpskrifterGrillet spidskål med urtesmør og parmesan

Grillet spidskål med urtesmør og parmesan

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spidskål
  • 1 dl pinjekerne
  • 100 g smør
  • 1 frisk chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 2 dl revet parmigiano reggiano
  • 1 håndfuld hakket persille eller oregano, kørvel
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skær et spidskål i fire.

  • 2.
    Kom spidskålen på en forvarmet grill eller grillpande, og grill det indtil det er mørt og har fine grillstriber.

  • 3.
    Rist imens pinjekerner i ovnen ved 180 grader, ca. 5-10 minutter eller indtil de er gyldne.

  • 4.
    Smelt smør i en gryde sammen med hakket chili, hakket hvidløg, revet citronskal og hakkede krydderurter.

  • 5.
    Smag smørret til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 6.
    Anret de grillede spidskål på et fad.

  • 7.
    Hæld urtesmørret over, drys med revet parmesan og pinjekerner.

  • 8.
    Top eventuelt med ekstra krydderurter.

  • 9.
    Servér som tilbehør til andet grillmad, fx store kæmperejer på spyd eller grillet halloumi.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7373 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
640 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 11.4 %4.3 g
Kulhydrat: 13.1 %4.9 g
Fedt: 75.5 %13.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;