HjemOpskrifterGrillet ribeye med lun salat og sprøde parmesan-kartofler

Grillet ribeye med lun salat og sprøde parmesan-kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 ribeye-steaks
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Parmesan-kartofler
  • 650 g kartofler
  • 75 g smør
  • 100 g fintrevet parmigiano reggiano (parmesanost)
  • salt og peber
Kryddersmør
  • 4 g smør
  • 0.5 dl finthakket bredbladet persille
  • 0.5 citron (usprøjtet) (revet skal heraf)
  • 0.5 tsk chilipulver
Bønne-/aspargessalat
  • 300 g grønne bønner
  • 300 g grønne asparges
  • 80 g grofthakkede semidried tomater
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 citron (usprøjtet) (revet skal heraf)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.

  • 2.
    Kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.

  • 3.
    Smelt imens smør, og tænd ovnen på 170°C.

  • 4.
    Hæld vandet fra kartoflerne og vend dem nænsomt rundt, så de bliver let flossede på overfladen.

  • 5.
    Kom de varme kartofler i en passende bradepande beklædt med bagepapir og vend dem i det smeltede smør.

  • 6.
    Vend efterfølgende med revet parmesan, og krydr med salt og peber.

  • 7.
    Bag kartoflerne i ovnen i ca. 25-30 minutter.

  • 8.
    Klargør kryddersmør: Rør smør sammen med hakket persille, revet citronskal og tørret chili.

  • 9.
    Læg i køleskabet indtil brug.

  • 10.
    Trim asparges og nip enderne af de grønne bønner.

  • 11.
    Bring en gryde letsaltet vand i kog og blanchér bønner og asparges i 30 sekunder.

  • 12.
    Hæld vandet fra og vend grøntsagerne med semitørrede tomater, hakket persille, olivenolie og citronskal.

  • 13.
    Smag til med salt og peber.

  • 14.
    Grill bøfferne og hvidløgene på en varm grillpande ved medium varme i 4 minutter på begge sider, og krydr med salt og peber.

  • 15.
    Anret grillede ribeyes, top med en skefuld kryddersmør og servér med den lune bønne- og aspargessalat samt sprøde parmesan-kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13790 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
600 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 21.6 %7.6 g
Kulhydrat: 21.6 %7.6 g
Fedt: 56.8 %9.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;