HjemOpskrifterGrillet ribeye med knuste kartofler, parmesanost og ærtepuré

Grillet ribeye med knuste kartofler, parmesanost og ærtepuré

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & friskkværnet peber
  • 4 ribeye-steaks af dansk kalv
  • rosmarinkvist
knuste kartofler
  • 1 kg mellemstore kartoffel
  • 100 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • 3 spsk hakket kruspersille
  • salt & sort peber
  • 50 g revet parmigiano reggiano
ærtepuré
  • 450 g fine frosne ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl bredbladet persille
  • salt & friskkværnet peber
  • vand
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk rygeost
  • tilbehør: revet parmigiano reggiano
  • krydderurt : persille, kørvel eller purløg

Sådan gør du

  • 1.
    Kog kartoflerne al dente og hæld vandet fra.

  • 2.
    Knus hver kartoffel med bagsiden af en spiseske.

  • 3.
    Bland blødt smør med knust hvidløg, hvidløgssalt, hakket persille, salt og peber.

  • 4.
    Kom 1 tsk hvidløgssmør ned i hver knust kartoffel.

  • 5.
    Kom kartoflerne på en bradepande med bagepapir, og giv dem 15-17 minutter i ovnen ved 225°C.

  • 6.
    Indstil herefter ovnen til grill, og giv dem yderligere 10 minutter.

  • 7.
    Drys revet parmesanost over hver kartoffel og grill dem igen i ovnen i 2-3 minutter, eller til osten smelter.

  • 8.
    Drys med friskhakket persille, kørvel eller purløg.

  • 9.
    Kog ærter op med hvidløg og persille i ca. 8-10 minutter.

  • 10.
    Hæld vandet fra, og blend med salt, kværnet peber og evt. lidt vand, hvis den er for fast i konsistensen.

  • 11.
    Smag til med citronsaft og rygeost.

  • 12.
    Tag de 4 ribeyes ud af køleskabet og lad dem ligge på køkkenbordet i 20 minutter.

  • 13.
    Krydr med salt, peber og frisk rosmarin inden tilberedning.

  • 14.
    Varm en grill op til direkte varme, og grill ribeyes i 2-4 minutter på hver side.

  • 15.
    Lad dem hvile i 2 minutter inden udskæring.

  • 16.
    Anret tallerkener med ærtepuré i bunden, knuste sprøde kartofler med parmesan og skiver af grillet ribeye.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12216 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
547 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 23.2 %7.5 g
Kulhydrat: 29.7 %9.6 g
Fedt: 47.1 %7.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;