HjemOpskrifterGrillet oksetyndsteg med grillede kartoffelfritter og spidskålssalat med vandmelon og feta

Grillet oksetyndsteg med grillede kartoffelfritter og spidskålssalat med vandmelon og feta

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.2 kg oksetyndsstegsfileter
  • 2 spsk chiliflager
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
Grillede kartoffelfritter
  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
spidskålssalat
  • 1 spidskål
  • 0.5 vandmelon
  • 8 radiser
  • 100 g feta
  • 1 potte frisk brøndkarse
  • 0.5 dl mørk balsamicoeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • 1.
    Varm grillen op til medium varme.

  • 2.
    Klargør kødet og rids fedtkanten let med en skarp kniv.

  • 3.
    Kom alle krydderierne i en morter og knus dem let sammen.

  • 4.
    Pensl kødet med olivenolie og gnid krydderiblandingen godt ind i kødet.

  • 5.
    Grill kødet i 35 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på 56°C.

  • 6.
    Start med at grille på fedtkanten, så kødet får grillstriber og sprød stegeskorpe.

  • 7.
    Vend derefter kødet.

  • 8.
    Lad den grillede tyndsteg hvile på et skærebræt i ca. 10 minutter, inden den skæres i skiver.

  • 9.
    Skær bagekartoflerne i grove både og kom dem i en skål.

  • 10.
    Vend kartoffelbådene med olivenolie, salt og peber.

  • 11.
    Læg kartoflerne på grillen og grill dem møre og sprøde på alle sider i ca. 15 minutter.

  • 12.
    Snit spidskål i tynde strimler, fx på et mandolinjern.

  • 13.
    Fordel kålen på et passende fad.

  • 14.
    Lav vandmelonskugler med en melonske og fordel dem over spidskålen.

  • 15.
    Tilføj snittede radiser, smuldret fetaost og frisk brøndkarse.

  • 16.
    Rør balsamicoeddike og olivenolie sammen i en skål og smag til med salt og peber.

  • 17.
    Hæld dressingen over salaten lige inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22698 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
543 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 21.9 %7.0 g
Kulhydrat: 21.2 %6.8 g
Fedt: 56.9 %8.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;