HjemOpskrifterGrillet oksemørbrad

Grillet oksemørbrad

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Oksemørbrad
  • 1 kg oksemørbrad
  • olie
  • groft salt
  • friskkværnet peber
Salsa Verde
  • 1 bundt kruspersille
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g frisk revet parmesanost
  • groft salt
  • friskkværnet peber
Grillet asparges
  • 2 bundter grønne asparges
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 stort skalotteløg
  • 1 Bundt frisk basilikum
Spinatsalat
  • 200 g spinatblade
  • 50 g Castello® Danablu 50+
  • 2 olie
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
Tilbehør
  • 1 groft brød

SÅDAN GØR DU

Mørbraden:
  • 1.
    1 kg mørbrad afpudses for sener.

  • 2.
    Mørbradstykket gnides med lidt olie, godt med salt og friskkværnet peber.

  • 3.
    Steges på grillen til kødet føles fast, men eftergivende.

  • 4.
    Hviler 5-10 minutter.

Salsa verde:
  • 1.
    Et bundt kruspersille hakkes fint.

  • 2.
    Blandes med reven citronskal, hakket hvidløg, reven parmesan og krydres med salt og friskkværnet peber.

Asparges:
  • 1.
    På aspargesene skæres ca. 2-3 cm af bunden.

  • 2.
    Aspargesene pensles med lidt olie og grilles (læg dem på tværs så de ikke falder gennem grillristen).

  • 3.
    Vend dem ofte.

  • 4.
    Når de er møre og har fået flot grill-mønster tages de af.

  • 5.
    Læg noget sølvpapir på grillen og læg aspargesene herpå.

  • 6.
    Pensl dem med lidt olie, mørk balsamico og læg skivede skalotteløg ovenpå.

  • 7.
    Luk sølvpapiret rundt om aspargesene.

  • 8.
    Her trækker de et par minutter og holdes samtidig varme.

Spinatsalat:
  • 1.
    Rør en olie/balsamico-dressing i en skål.

  • 2.
    Riv spinatbladene fra hinanden og bland dem med smuldret danablu i skålen.

Servering:
  • 1.
    Oksemørbraden rulles i den grønne salsa og skæres i 3 cm tykke skiver.

  • 2.
    Aspargesene tages ud af sølvpapiret - gem olien - og lægges på tallerkenen sammen med kødet.

  • 3.
    Der drysses med frisk basilikum over aspargesene og balsamico/olien fra aspargesene dryppes over.

  • 4.
    Server spinatsalaten til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10014 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
478 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 42.7 %12.0 g
Kulhydrat: 10.5 %2.9 g
Fedt: 46.8 %6.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;