HjemOpskrifterGrillet medister med serranoskinke, italiensk kartoffelsalat og asparges

Grillet medister med serranoskinke, italiensk kartoffelsalat og asparges

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g medisterpølser
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 100 g serrano skinker
  • 250 g grønne asparges
brødcroutoner
  • 2 skiver surdejsbrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rosmarinkvist
  • 20 g fintrevet pecorino
  • 0.25 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk flagesalt
italiensk kartoffelsalat
  • 600 g aspargeskartofler
  • 1 tsk salt
  • 1 dl ff
  • 200 g røde og gule cherrytomater
  • 1 skalotteløg
  • 65 g blandet salat med rucola
  • 80 g kalamataoliven

Sådan gør du

  • 1.
    Start med at lave brødcroutoner: Varm ovnen til 200°C.

  • 2.
    Skær brødet i tern til croutoner, og vend dem i olivenolie, finthakket hvidløg, rosmarin, fintrevet pecorino, peber og salt.

  • 3.
    Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldenbrune.

  • 4.
    Klargør og kog kartofler i en gryde med vand og salt, til de er møre og har ”bid”.

  • 5.
    Lad dem køle af.

  • 6.
    Skær de kogte kartofler i halve og kom dem i en skål.

  • 7.
    Bland kartofler med pestoen.

  • 8.
    Del cherrytomaterne og skær skalotteløg i tynde ringe.

  • 9.
    Vend cherrytomater, skalotteløg, salatmix med rucola og oliven sammen med kartoflerne.

  • 10.
    Pensl medisteren med olie og drys med kværnet peber.

  • 11.
    Smør grillristen med lidt fedtstof og læg medisteren på risten.

  • 12.
    Luk grill-låget.

  • 13.
    Grill medisteren i ca. 30 minutter.

  • 14.
    Pas på, at den ikke steger ved for høj temperatur.

  • 15.
    Skær medisteren i mindre stykker, og pak hvert stykke ind i serranoskinke.

  • 16.
    Kom grønne asparges og de indpakkede medister-stykker på grillen i ca. 5 minutter.

  • 17.
    Servér medister med kartoffelsalat, grillede asparges og brødcroutoner.

  • 18.
    Tip: Grill halverede citroner, som du kan servere til retten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15963 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
663 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 18.7 %7.3 g
Kulhydrat: 22.9 %8.9 g
Fedt: 58.4 %10.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;