Grillet medister med serranoskinke, italiensk kartoffelsalat og asparges

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillet medister med serranoskinke, italiensk kartoffelsalat og asparges
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g medister

1 spsk olivenolie

½ tsk kværnet peber

100 g serranoskinke

250 g grønne asparges

Brødcroutoner:

2 skiver surdejsbrød

1 spsk olivenolie

1 fed hvidløg

1 kvist rosmarin

20 g fintrevet pecorino

½ g kværnet peber

1 tsk flagesalt

Italiensk kartoffelsalat:

600 g aspargeskartofler

1 tsk salt

100 g grøn pesto

200 g gule og røde cherrytomater

1 stk skalotteløg

65 g salatmix med rucola

80 g Kalamata oliven

Sådan gør du

Start med at lave brødcroutoner: Varm ovnen til 200°C. Skær brødet i tern til croutoner, og vend dem i olivenolie, finthakket hvidløg, rosmarin, fintrevet pecorino, peber og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldenbrune.

Klargør og kog kartofler i en gryde med vand og salt, til de er møre og har ”bid”. Lad dem køle af. Skær de kogte kartofler i halve og kom dem i en skål. Bland kartofler med pestoen. Del cherrytomaterne og skær skalotteløg i tynde ringe. Vend cherrytomater, skalotteløg, salatmix med rucola og oliven sammen med kartoflerne.

Pensl medisteren med olie og drys med kværnet peber. Smør grillristen med lidt fedtstof og læg medisteren på risten. Luk grill-låget. Grill medisteren i ca. 30 minutter. Pas på, at den ikke steger ved for høj temperatur. Skær medisteren i mindre stykker, og pak hvert stykke ind i serranoskinke. Kom grønne asparges og de indpakkede medister-stykker på grillen i ca. 5 minutter. Servér medister med kartoffelsalat, grillede asparges og brødcroutoner.

Tip: Grill halverede citroner, som du kan servere til retten

 

Energi pr. person: 3726 kJ/887 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,0 g
Fedt: 8,0 g
Kulhydrat: 11,0 g