HjemOpskrifterGrillet lammemørbrad med forårsgrønt og sauce

Grillet lammemørbrad med forårsgrønt og sauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 lammemørbrader
  • 4 spsk rapsolie
  • 2 fed hvidløg
  • 5 friske timiankviste
  • 50 g smør
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Sauce
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 4 friske timiankviste
  • 4 spsk rapsolie
  • 10 g smør
  • 4 dl lammefond
  • 1 dl fløde
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk Maizena majsstivelse
  • 4 spsk vand
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Tilbehør
  • 20 grønne asparges
  • 12 forårsløg
  • 4 spsk rapsolie
  • 20 g smør
  • 6 radiser
  • 5 g frisk dild
  • 5 g ærteskud
Citronvinaigrette
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 tsk akaciehonning
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Tag lammemørbradene ud et kvarter inden de skal steges, så de kan nå at temperere.

  • 2.
    Drys dem med salt og lad dem trække i fem minutter.

  • 3.
    Dup dem tørre med et stykke papir.

  • 4.
    Kom olie på en meget varm pande og steg lammemørbradene i 30-60 sekunder på hver side, afhængigt af størrelsen.

  • 5.
    Tilsæt hurtigt smør, hvidløg og timian til panden, og overhæld de stegte mørbrad med varmt smør.

  • 6.
    Tag dem af panden, og lad dem hvile. Drys med salt og friskkværnet peber.

  • 7.
    Hæld halvdelen af lammefonden på panden og lad det simre i 5 minutter.

  • 8.
    Skær løg og gulerod groft ud og sauter dem i en gryde med timian i olie og smør.

  • 9.
    Hæld lammefond på, og sigt lammefonden fra panden heri.

  • 10.
    Tilsæt fløde og laurbærblade, og smag til med salt og peber.

  • 11.
    Lad den simre og reducere, imens du gør resten klar.

  • 12.
    Inden servering, røres Maizena ud i vand og hældes i saucen lidt ad gangen til den har den ønskede konsistens.

  • 13.
    Gem 4 asparges og steg resten af dem i olie og smør på en grillpande sammen med forårsløg, så de får grillstriber, men stadig har bid.

  • 14.
    Lav crudité af de sidste asparges ved at skrælle lange strimler med en tyndskræller.

  • 15.
    Riv radiser på mandolin, og læg dem i isvand med aspargescruditéen.

  • 16.
    Rør alle ingredienser til citronvinaigretten sammen.

  • 17.
    Dryp aspargescrudité og radiser af for vand og vend dem i citronvinaigrette.

  • 18.
    Skær lammemørbrad ud i skiver, og anret i den ene side af tallerkenen.

  • 19.
    I den anden side anrettes grillede asparges og forårsløg med asparges og radisecrudité.

  • 20.
    Top med dild og ærteskud.

  • 21.
    Server med lammesauce i midten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12463 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
793 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 7.8 %3.6 g
Kulhydrat: 9.2 %4.3 g
Fedt: 83 %17.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;