Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Grillet lammemørbrad med forårsgrønt og sauce
Grillet lammemørbrad med forårsgrønt og sauce
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
4 lammemørbrader
4 spsk rapsolie
2 fed hvidløg
5 friske timiankviste
50 g smør
1 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
Sauce
1 løg
1 gulerod
4 friske timiankviste
4 spsk rapsolie
10 g smør
4 dl lammefond
1 dl fløde
2 laurbærblade
1 spsk Maizena majsstivelse
4 spsk vand
1 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
Tilbehør
20 grønne asparges
12 forårsløg
4 spsk rapsolie
20 g smør
6 radiser
5 g frisk dild
5 g ærteskud
Citronvinaigrette
1 tsk dijonsennep
2 tsk akaciehonning
3 spsk olivenolie
3 spsk citronsaft
0.25 tsk salt
0.25 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
1.
Tag lammemørbradene ud et kvarter inden de skal steges, så de kan nå at temperere.
2.
Drys dem med salt og lad dem trække i fem minutter.
3.
Dup dem tørre med et stykke papir.
4.
Kom olie på en meget varm pande og steg lammemørbradene i 30-60 sekunder på hver side, afhængigt af størrelsen.
5.
Tilsæt hurtigt smør, hvidløg og timian til panden, og overhæld de stegte mørbrad med varmt smør.
6.
Tag dem af panden, og lad dem hvile. Drys med salt og friskkværnet peber.
7.
Hæld halvdelen af lammefonden på panden og lad det simre i 5 minutter.
8.
Skær løg og gulerod groft ud og sauter dem i en gryde med timian i olie og smør.
9.
Hæld lammefond på, og sigt lammefonden fra panden heri.
10.
Tilsæt fløde og laurbærblade, og smag til med salt og peber.
11.
Lad den simre og reducere, imens du gør resten klar.
12.
Inden servering, røres Maizena ud i vand og hældes i saucen lidt ad gangen til den har den ønskede konsistens.
13.
Gem 4 asparges og steg resten af dem i olie og smør på en grillpande sammen med forårsløg, så de får grillstriber, men stadig har bid.
14.
Lav crudité af de sidste asparges ved at skrælle lange strimler med en tyndskræller.
15.
Riv radiser på mandolin, og læg dem i isvand med aspargescruditéen.
16.
Rør alle ingredienser til citronvinaigretten sammen.
17.
Dryp aspargescrudité og radiser af for vand og vend dem i citronvinaigrette.
18.
Skær lammemørbrad ud i skiver, og anret i den ene side af tallerkenen.
19.
I den anden side anrettes grillede asparges og forårsløg med asparges og radisecrudité.
20.
Top med dild og ærteskud.
21.
Server med lammesauce i midten.
Grill
Forår
Lam
Påske
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12463 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
793 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
7.8 %
3.6 g
Kulhydrat:
9.2 %
4.3 g
Fedt:
83 %
17.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;