HjemOpskrifterGrillet lammeculotte med ratatouille af grillede grøntsager og hytteost-tzatziki

Grillet lammeculotte med ratatouille af grillede grøntsager og hytteost-tzatziki

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 600 g lammeculotter
  • 0.5 tsk flagesalt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Ratatouille
  • 3 rødløg
  • 1 aubergine
  • 1 grøn squash
  • 1 bundt grøn asparges
  • 200 g tomater på stilk
  • 500 g gulerødder med top
  • 150 g ærter i bælg
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 1 spsk tomatpuré
  • 0.5 tsk flagesalt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Hytteost-tzatziki
  • 1 agurk
  • 200 g hytteost 4%
  • 1 dl græsk inspireret yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 tsk flagesalt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Grillede mandler
  • 50 g mandler
  • 0.5 tsk salt
Pynt
  • 4 spiselige blomster
  • 1 dl krydderurt – fx basilikum, oregano og toppen fra gulerødderne

Sådan gør du

  • 1.
    Dup lammeculotten med lidt køkkenrulle.

  • 2.
    Grill stegen på en forvarmet grill i 10-15 minutter, til kødet er varmt og har grillstriber.

  • 3.
    Lad lammeculotten hvile i nogle minutter, inden den skæres i skiver.

  • 4.
    Skær auberginer på langs i tynde skiver.

  • 5.
    Skær aspargeserne i mindre stykker.

  • 6.
    Pensl med olie, drys med finthakket hvidløg og flagesalt.

  • 7.
    Lad grøntsagerne trække i cirka 10 minutter, og læg dem herefter på en forvarmet grill i 5-10 minutter.

  • 8.
    Dryp limesaft og olivenolie over salaten.

  • 9.
    Bland de grillede grøntsager i, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 10.
    Skær blomkål i små stykker, og bland dem med olie og et presset fed hvidløg.

  • 11.
    Grill blomkålsstykkerne, til de er helt bløde.

  • 12.
    Kom dem derefter i en høj skål med græsk yoghurt.

  • 13.
    Mix det hele med en stavblender, til konsistensen er cremet.

  • 14.
    Smag til med salt, friskkværnet sort peber og eventuelt mere græsk yoghurt.

  • 15.
    Anret den grillede auberginesalat med skiver af cuvetten.

  • 16.
    Pynt af med fetaost, pinjekerner, friske mynteblade og fintrevet limeskal.

  • 17.
    Servér sammen med den lune blomkålsdip.

  • 18.
    Tip: Prøv at skifte pinjekerner ud med en krydret dukkah.

  • 1.
    Start med lammeculotten: Pensl kødet med olie.

  • 2.
    Drys med salt og friskkværnet sort peber.

  • 3.
    Læg lammeculotten på grillen og indsæt gerne stegetermometer.

  • 4.
    Kødet er rosa når kernetemperaturen er 65 grader.

  • 5.
    Lad kødet hvile imens du tilbereder resten.

  • 6.
    Fortsæt med ratatouille: Skær grøntsagerne i passende størrelse og bland med olie, tomatpuré, salt og peber.

  • 7.
    Grill i cirka 10-15 minutter indtil grøntsagerne er bløde men stadig har lidt bid.

  • 8.
    Riv agurkerne groft og dup med lidt køkkenrulle.

  • 9.
    Bland revet agurk med hytteost, græsk yoghurt og revet hvidløg.

  • 10.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 11.
    Læg mandlerne på et stykke sølvpapir, drys med salt og pak forsigtigt ind.

  • 12.
    Grill i cirka 10-15 minutter indtil mandlerne er ristede.

  • 13.
    Rør jævnligt med en ske, så mandlerne ikke brænder på.

  • 14.
    Skær lammeculotten i skiver og anret på et bræt sammen med grillet ratatouille.

  • 15.
    Pynt med grillede mandler, friske krydderurter og spiselige blomster.

  • 16.
    Servér med hytteost-tzatziki.

  • 17.
    Tip: Toppen fra gulerødderne er fulde af smag og næring.

  • 18.
    Brug den gerne til pynt - eller fx i en grøn pesto.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11686 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
389 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 27 %6.2 g
Kulhydrat: 14.7 %3.4 g
Fedt: 58.3 %6.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;