4 personer
600 g lammeculotte
2 spsk neutral olie
0,5 tsk flagesalt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
Ratatouille:
3 stk rødløg
1 stk aubergine
1 stk squash
1 bundt grønne asparges
200 g tomater på stilk
500 g gulerødder med top
150 g ærter i bælg
2 spsk neutral olie
1 spsk tomatpuré
0,5 tsk flagesalt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
Hytteost-tzatziki:
1 stk agurk
200 g hytteost
1 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
0,5 tsk flagesalt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
Grillede mandler:
50 g mandler
0,5 tsk salt
Pynt:
1 spsk spiselige blomster
1 håndfuld krydderurter – fx basilikum, oregano og toppen fra gulerødderne
Start med lammeculotten: Pensl kødet med olie. Drys med salt og friskkværnet sort peber. Læg lammeculotten på grillen og indsæt gerne stegetermometer. Kødet er rosa når kernetemperaturen er 65 grader. Lad kødet hvile imens du tilbereder resten.
Fortsæt med ratatouille: Skær grøntsagerne i passende størrelse og bland med olie, tomatpuré, salt og peber. Grill i cirka 10-15 minutter indtil grøntsagerne er bløde men stadig har lidt bid.
Riv agurkerne groft og dup med lidt køkkenrulle. Bland revet agurk med hytteost, græsk yoghurt og revet hvidløg. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Læg mandlerne på et stykke sølvpapir, drys med salt og pak forsigtigt ind.
Grill i cirka 10-15 minutter indtil mandlerne er ristede. Rør jævnligt med en ske, så mandlerne ikke brænder på.
Skær lammeculotten i skiver og anret på et bræt sammen med grillet ratatouille. Pynt med grillede mandler, friske krydderurter og spiselige blomster. Servér med hytteost-tzatziki.
Tip: Toppen fra gulerødderne er fulde af smag og næring. Brug den gerne til pynt - eller fx i en grøn pesto.
Energi pr. person: 3250 Kj/ 774 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Kulhydrat: 3,5 g
Fedt: 7 g