Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Grillet lammeculotte med ratatouille af grillede grøntsager og hytteost-tzatziki
Grillet lammeculotte med ratatouille af grillede grøntsager og hytteost-tzatziki
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2 spsk smagsneutral olie
600 g lammeculotter
0.5 tsk flagesalt
0.5 tsk friskkværnet peber
Ratatouille
3 rødløg
1 aubergine
1 grøn squash
1 bundt grøn asparges
200 g tomater på stilk
500 g gulerødder med top
150 g ærter i bælg
2 spsk smagsneutral olie
1 spsk tomatpuré
0.5 tsk flagesalt
0.5 tsk friskkværnet peber
Hytteost-tzatziki
1 agurk
200 g hytteost 4%
1 dl græsk inspireret yoghurt
1 fed hvidløg
0.5 tsk flagesalt
0.5 tsk friskkværnet peber
Grillede mandler
50 g mandler
0.5 tsk salt
Pynt
4 spiselige blomster
1 dl krydderurt – fx basilikum, oregano og toppen fra gulerødderne
Sådan gør du
1.
Dup lammeculotten med lidt køkkenrulle.
2.
Grill stegen på en forvarmet grill i 10-15 minutter, til kødet er varmt og har grillstriber.
3.
Lad lammeculotten hvile i nogle minutter, inden den skæres i skiver.
4.
Skær auberginer på langs i tynde skiver.
5.
Skær aspargeserne i mindre stykker.
6.
Pensl med olie, drys med finthakket hvidløg og flagesalt.
7.
Lad grøntsagerne trække i cirka 10 minutter, og læg dem herefter på en forvarmet grill i 5-10 minutter.
8.
Dryp limesaft og olivenolie over salaten.
9.
Bland de grillede grøntsager i, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
10.
Skær blomkål i små stykker, og bland dem med olie og et presset fed hvidløg.
11.
Grill blomkålsstykkerne, til de er helt bløde.
12.
Kom dem derefter i en høj skål med græsk yoghurt.
13.
Mix det hele med en stavblender, til konsistensen er cremet.
14.
Smag til med salt, friskkværnet sort peber og eventuelt mere græsk yoghurt.
15.
Anret den grillede auberginesalat med skiver af cuvetten.
16.
Pynt af med fetaost, pinjekerner, friske mynteblade og fintrevet limeskal.
17.
Servér sammen med den lune blomkålsdip.
18.
Tip: Prøv at skifte pinjekerner ud med en krydret dukkah.
1.
Start med lammeculotten: Pensl kødet med olie.
2.
Drys med salt og friskkværnet sort peber.
3.
Læg lammeculotten på grillen og indsæt gerne stegetermometer.
4.
Kødet er rosa når kernetemperaturen er 65 grader.
5.
Lad kødet hvile imens du tilbereder resten.
6.
Fortsæt med ratatouille: Skær grøntsagerne i passende størrelse og bland med olie, tomatpuré, salt og peber.
7.
Grill i cirka 10-15 minutter indtil grøntsagerne er bløde men stadig har lidt bid.
8.
Riv agurkerne groft og dup med lidt køkkenrulle.
9.
Bland revet agurk med hytteost, græsk yoghurt og revet hvidløg.
10.
Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
11.
Læg mandlerne på et stykke sølvpapir, drys med salt og pak forsigtigt ind.
12.
Grill i cirka 10-15 minutter indtil mandlerne er ristede.
13.
Rør jævnligt med en ske, så mandlerne ikke brænder på.
14.
Skær lammeculotten i skiver og anret på et bræt sammen med grillet ratatouille.
15.
Pynt med grillede mandler, friske krydderurter og spiselige blomster.
16.
Servér med hytteost-tzatziki.
17.
Tip: Toppen fra gulerødderne er fulde af smag og næring.
18.
Brug den gerne til pynt - eller fx i en grøn pesto.
Grill
Lam
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11686 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
389 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.8 g
Protein:
27 %
6.2 g
Kulhydrat:
14.7 %
3.4 g
Fedt:
58.3 %
6.1 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;