Grillet lammeculotte med ratatouille af grillede grøntsager og hytteost-tzatziki

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillet lammeculotte med ratatouille af grillede grøntsager og hytteost-tzatziki
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g lammeculotte

2 spsk neutral olie

0,5 tsk flagesalt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

 

Ratatouille:

3 stk rødløg

1 stk aubergine

1 stk squash

1 bundt grønne asparges

200 g tomater på stilk

500 g gulerødder med top

150 g ærter i bælg

2 spsk neutral olie

1 spsk tomatpuré

0,5 tsk flagesalt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

 

Hytteost-tzatziki:

1 stk agurk

200 g hytteost

1 dl græsk yoghurt

1 fed hvidløg

0,5 tsk flagesalt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

 

Grillede mandler:

50 g mandler

0,5 tsk salt
 

Pynt:
1 spsk spiselige blomster

1 håndfuld krydderurter – fx basilikum, oregano og toppen fra gulerødderne

Sådan gør du

Start med lammeculotten: Pensl kødet med olie. Drys med salt og friskkværnet sort peber. Læg lammeculotten på grillen og indsæt gerne stegetermometer. Kødet er rosa når kernetemperaturen er 65 grader. Lad kødet hvile imens du tilbereder resten.

Fortsæt med ratatouille: Skær grøntsagerne i passende størrelse og bland med olie, tomatpuré, salt og peber. Grill i cirka 10-15 minutter indtil grøntsagerne er bløde men stadig har lidt bid.


Riv agurkerne groft og dup med lidt køkkenrulle. Bland revet agurk med hytteost, græsk yoghurt og revet hvidløg. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Læg mandlerne på et stykke sølvpapir, drys med salt og pak forsigtigt ind.
Grill i cirka 10-15 minutter indtil mandlerne er ristede. Rør jævnligt med en ske, så mandlerne ikke brænder på. 

Skær lammeculotten i skiver og anret på et bræt sammen med grillet ratatouille. Pynt med grillede mandler, friske krydderurter og spiselige blomster. Servér med hytteost-tzatziki.

Tip: Toppen fra gulerødderne er fulde af smag og næring. Brug den gerne til pynt - eller fx i en grøn pesto.

 

Energi pr. person: 3250 Kj/ 774 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Kulhydrat: 3,5 g
Fedt: 7 g