HjemOpskrifterGrillet lammeculotte med peber-rub, spicy kartofler og hvidløgstomater

Grillet lammeculotte med peber-rub, spicy kartofler og hvidløgstomater

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Lam
  • 1 spsk sort peberkorn
  • 1 spsk hvid peberkorn
  • 1 spsk rosa peberkorn
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 lammeculotter
Kartofler
  • 750 g kartofler
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0.5 tsk cayennepeber
  • 2 spsk olivenolie
Hvidløgstomater
  • 500 g cherrytomater
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids sort peber

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Knus alle tre slags peber groft i en morter, og bland med salt og olivenolie.

  • 2.
    Rids fedtet på lammet, og gnid så peberblandingen ind i kødet på alle sider.

  • 3.
    Grilles ved indirekte varme i 15 min.

  • 4.
    Lad kødet hvile i 10 min., inden det skæres i skiver.

  • 5.
    Skrub kartoflerne, og dup dem tørre.

  • 6.
    Skær dem i tern, kom dem over i et ovnfast fad, og vend dem med lidt salt, spidskommen, koriander, cayennepeber og olivenolie.

  • 7.
    Steg dem i ovnen i 20 min. ved 200 grader.

  • 8.
    Kom tomaterne i et ovnfast fad, og vend dem med knust eller revet hvidløg, olivenolie, sukker og lidt salt og peber.

  • 9.
    Bag dem i 15 min. ved 200 grader, og servér dem som tilbehør til kødet og kartoflerne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14809 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
577 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 27.9 %9.5 g
Kulhydrat: 18.2 %6.2 g
Fedt: 53.9 %8.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;