HjemOpskrifterGrillet lam med zhoug og tabouleh med majs og avocado

Grillet lam med zhoug og tabouleh med majs og avocado

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Tabouleh
  • 2.5 dl vand
  • 1.5 dl couscousgryn
  • 250 g cherrytomater
  • 2 friske majskolber
  • 2 avocadoer
  • 1 frisk chili
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk bredbladet persille
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
Grillet lam med zhoug
  • 2 lammeculotter
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 0.5 tsk stødt spidskommen
  • 1 grøn chilipeber
  • 3 spsk citronsaft
  • 0.5 dl vand
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Til tabouleh bringes vand i kog i en lille gryde. Kom lidt salt i.

  • 2.
    Når vandet koger, hældes couscous i.

  • 3.
    Kom låg på og sluk for varmen.

  • 4.
    Lad couscous’en trække i 12 min. og brug en gaffel til at løsne op i den.

  • 5.
    Kom det over i en skål.

  • 6.
    Skær cherrytomater i halve, skær majskernerne af kolberne og skær avocado i skiver.

  • 7.
    Hak chilien fint og hak koriander og persille groft.

  • 8.
    Kom det hele i skålen med couscous og vend det sammen med olivenolie, citronsaft og lidt salt og peber.

  • 9.
    Til lammet skæres kødet i tern og stikkes på grillspyd.

  • 10.
    Blend koriander og persille med hvidløg, kardemomme, spidskommen, chili, olivenolie, vand og citronsaft.

  • 11.
    Krydr med salt og peber.

  • 12.
    Tag halvdelen af zhoug’en fra og brug resten til at pensle på kødet.

  • 13.
    Grill kødet 5 min. pr side og lad det trække i 10 min.

  • 14.
    Kom resten af zhoug’en over kødet og servér med tabouleh’en.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13516 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
604 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 19.6 %6.9 g
Kulhydrat: 31.8 %11.3 g
Fedt: 48.6 %7.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;