HjemOpskrifterGrillet kyllingefilet med asparges og kartofler med persillepesto

Grillet kyllingefilet med asparges og kartofler med persillepesto

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • sort peber
  • 25 g smør til stegning
  • groft salt
  • 4 kyllingebryst
  • 12 grønne asparges
kartofler med persillepesto:
  • 50 g bredbladet persille
  • 30 g pinjekerner
  • 30 g parmigiano reggiano
  • 3 spsk æbleeddike
  • 1 dl vindruekerneolie
  • salt og sort peber
  • 800 g nye kartofler
tilbehør:
  • 2 citroner (usprøjtede)
  • rød skovsyre

Sådan gør du

  • 1.
    Skyl og slyng bredbladet persille.

  • 2.
    Blend bredbladet persille, pinjekerner, parmesanost og æbleeddike i en foodprocessor.

  • 3.
    Hæld vindruekerneolie i blenderen og blend til en ensartet konsistens.

  • 4.
    Smag til med salt og peber.

  • 5.
    Kog kartoflerne til de er møre og har lidt ”bid”.

  • 6.
    Grill kyllingebrystfileter på en grillpande i ca. 4 minutter på hver side.

  • 7.
    Hold dem varme.

  • 8.
    Grill grønne asparges på en varm grillpande, til de har fået grillstriber.

  • 9.
    Del citronerne i halve, og grill dem på en grillpande i ca. 3 minutter med skæresiden nedad.

  • 10.
    Tryk dem godt ned i panden.

  • 11.
    Halvér kartofler og vend dem med persillepestoen.

  • 12.
    Anret kartofler med pesto, kyllingebrystfilet i skiver og pynt med grønne grillede asparges, en halv grillet citron og rød skovsyre.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10073 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
489 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 24.8 %7.1 g
Kulhydrat: 20.3 %5.8 g
Fedt: 54.9 %7.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;