HjemOpskrifterGrillet kyllingebryst med serranoskinke, grillet salat og chimichurri

Grillet kyllingebryst med serranoskinke, grillet salat og chimichurri

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 kyllingebryst
  • 8 skiver serrano skinke
  • 188 g olivenolie
  • 4 friske rosmarinkviste
  • salt og friskkværnet peber
grillet salat:
  • 1 grøn squash
  • ½ spidskål
  • 1 moden mangofrugt
  • 1 avocado
  • 1 limefrugt
  • 188 g olivenolie
  • salt og sort peber
chimichurri:
  • 4 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 dl frisk oregano
  • 2 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1 rød chilipeber
  • ½ dl rødvinseddike
  • 188 g olivenolie
  • 1 tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

  • 2.
    Pak hvert kyllingebryst ind i 2 skiver serranoskinke med 1 stængel rosmarin, og brug eventuelt en tandstik til at holde det hele sammen.

  • 3.
    Grill kyllingebrysterne i ca. 6-7 minutter i alt.

  • 4.
    Skær squash i skiver og grill dem, til de har lidt farve.

  • 5.
    Gem dem til salaten.

  • 6.
    Bland persille, oregano, finthakket hvidløg, finthakket skalotteløg, finthakket chili uden kerner, rødvinseddike, olivenolie og salt og peber sammen til en chimichurri.

  • 7.
    Sæt den på køl indtil servering.

  • 8.
    Skær spidskål i tynde strimler, mango i tern og avocado i skiver.

  • 9.
    Vend det sammen med de grillede skiver squash.

  • 10.
    Smag til med limesaft, olivenolie og salt og peber.

  • 11.
    Anret grillet kyllingebryst med grillet salat og servér med en skål chimichurri ved siden af.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12622 kj / 3017 kcal
Næringsindhold pr. 100g
672 kj / 161 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 21.6 %8.6 g
Kulhydrat: 10.8 %4.3 g
Fedt: 67.6 %12.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;