HjemOpskrifterGrillet kyllingebryst med serranoskinke, grillet salat og chimichurri
Grillet kyllingebryst med serranoskinke, grillet salat og chimichurri
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
4 kyllingebryst
8 skiver serrano skinker
4 spsk olivenolie
4 rosmarinkviste
salt og friskkværnet peber
grillet salat:
1 grøn squash
0.5 spidskål
1 moden mangofrugt
1 avocado
1 limefrugt
3 spsk olivenolie
salt og sort peber
chimichurri:
4 dl grofthakket bredbladet persille
1 dl frisk oregano
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 rød chilipeber
0.5 dl rødvinseddike
1 spsk olivenolie
1 tsk havsalt
Sådan gør du
1.
Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
2.
Pak hvert kyllingebryst ind i 2 skiver serranoskinke med 1 stængel rosmarin, og brug eventuelt en tandstik til at holde det hele sammen.
3.
Grill kyllingebrysterne i ca. 6-7 minutter i alt.
4.
Skær squash i skiver og grill dem, til de har lidt farve.
5.
Gem dem til salaten.
6.
Bland persille, oregano, finthakket hvidløg, finthakket skalotteløg, finthakket chili uden kerner, rødvinseddike, olivenolie og salt og peber sammen til en chimichurri.
7.
Sæt den på køl indtil servering.
8.
Skær spidskål i tynde strimler, mango i tern og avocado i skiver.
9.
Vend det sammen med de grillede skiver squash.
10.
Smag til med limesaft, olivenolie og salt og peber.
11.
Anret grillet kyllingebryst med grillet salat og servér med en skål chimichurri ved siden af.