HjemOpskrifterGrillet kyllingebryst med serranoskinke, grillet salat og chimichurri

Grillet kyllingebryst med serranoskinke, grillet salat og chimichurri

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 kyllingebryst
  • 8 skiver serrano skinker
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 rosmarinkviste
  • salt og friskkværnet peber
grillet salat:
  • 1 grøn squash
  • 0.5 spidskål
  • 1 moden mangofrugt
  • 1 avocado
  • 1 limefrugt
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
chimichurri:
  • 4 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 dl frisk oregano
  • 2 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1 rød chilipeber
  • 0.5 dl rødvinseddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du

  • 1.
    Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

  • 2.
    Pak hvert kyllingebryst ind i 2 skiver serranoskinke med 1 stængel rosmarin, og brug eventuelt en tandstik til at holde det hele sammen.

  • 3.
    Grill kyllingebrysterne i ca. 6-7 minutter i alt.

  • 4.
    Skær squash i skiver og grill dem, til de har lidt farve.

  • 5.
    Gem dem til salaten.

  • 6.
    Bland persille, oregano, finthakket hvidløg, finthakket skalotteløg, finthakket chili uden kerner, rødvinseddike, olivenolie og salt og peber sammen til en chimichurri.

  • 7.
    Sæt den på køl indtil servering.

  • 8.
    Skær spidskål i tynde strimler, mango i tern og avocado i skiver.

  • 9.
    Vend det sammen med de grillede skiver squash.

  • 10.
    Smag til med limesaft, olivenolie og salt og peber.

  • 11.
    Anret grillet kyllingebryst med grillet salat og servér med en skål chimichurri ved siden af.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12341 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
660 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 21.5 %8.3 g
Kulhydrat: 10.4 %4.0 g
Fedt: 68.1 %12.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;