Grillet kyllingebryst med serranoskinke, grillet salat og chimichurri

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillet kyllingebryst med serranoskinke, grillet salat og chimichurri
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk kyllingebryst

8 skiver serranoskinke

4 spsk olivenolie

4 stængler rosmarin

Salt og kværnet peber

 

Grillet salat:

1 squash

½ spidskål

1 moden mango

1 avocado

1 lime

3 spsk olivenolie

Salt og peber

 

Chimichurri:

4 dl grofthakket bredbladet persille

1 dl hakket oregano

2 fed hvidløg

1 skalotteløg

1 rød chili

½ dl rødvinseddike

1 dl olivenolie

1 tsk seasalt

Sådan gør du

Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Pak hvert kyllingebryst ind i 2 skiver serranoskinke med 1 stængel rosmarin, og brug eventuelt en tandstik til at holde det hele sammen. Grill kyllingebrysterne i ca. 6-7 minutter i alt. Skær squash i skiver og grill dem, til de har lidt farve. Gem dem til salaten.

Bland persille, oregano, finthakket hvidløg, finthakket skalotteløg, finthakket chili uden kerner, rødvinseddike, olivenolie og salt og peber sammen til en chimichurri. Sæt den på køl indtil servering.

Skær spidskål i tynde strimler, mango i tern og avocado i skiver. Vend det sammen med de grillede skiver squash. Smag til med limesaft, olivenolie og salt og peber.

Anret grillet kyllingebryst med grillet salat og servér med en skål chimichurri ved siden af.

 

Energi pr. person: 2976 kJ/709 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g
Fedt: 9,0 g
Kulhydrat: 3,0 g