Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 20

Lør: 10 - 18

Søn: lukket

 

Grillet kalvefilet med grillede sesamkartofler og vandmelonsalat

30-60 min
4 personer

Ingredienser

1 kg kalvefilet

salt og kværnet peber

frisk timian

 

Grillet kartoffelspyd:

8 stk træspyd

1 kg små nye kartofler

3 fed hvidløg

3 stilke frisk mynte

 

Topping:

3 spsk hvedemel

3 spsk sød chili sauce

2 spsk sesamfrø

 

Vandmelonsalat:

200 g vandmelon i mindre stykker

200 g spidskål i strimler

200 g optøet edamame bønner

100 g salatost i mindre brud

30 g hakket mynte

50 g ristede pinjekerner

 

Dressing:

½ dl appelsinsaft

2 spsk ahorn sirup

1 spsk hakket mynteblade

½ dl raps olie

salt og peber

 

Pynt: Mynte og timian

Om råvarerne

Grillet kalvesteg:

Krydr kalvesteg med salt, peber og frisk timian. Kom stegen i en varm grill ved indirekte varme i cirka 45-50 min. Brug gerne et stegetermometer, det skal vise 57 grader. Lad stegen hvile i 20 min. inden den skæres i skiver.

 

Dressing:

Ryst alle ingredienser sammen i et glas med låg.

 

Vandmelonsalat:

Bland og anret alle ingredienser til vandmelonsalaten på et fladt fad og afslut med de ristede pinjekerner og frisk mynte. Hæld dressingen over salaten, og krydr med salt og peber.

 

Grillede kartofler på spyd med sesam:

Vask kartofler med en svamp og kog dem møre i letsaltet vand tilsat hvidløgsfed og mynte. Hæld vandet fra og lad dem afkøle.

Brug 3 dybe skåle en for hver slags topping; hvedemel, chilisauce og sesamfrø. Vend kartofler i hvedemel, chilisauce og sesamfrø.

Sæt kartofler på træspyd cirka 3-4 stykker og grilles ved direkte varme i 5-6 min til de er sprøde og gyldne.

 

Energi pr. person: 4458 Kj/ 1061 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g
Kulhydrat: 9,0 g
Fedt: 7,5 g

Grillet kalvefilet

Grillet kalvesteg:

Krydr kalvesteg med salt, peber og frisk timian. Kom stegen i en varm grill ved indirekte varme i cirka 45-50 min. Brug gerne et stegetermometer, det skal vise 57 grader. Lad stegen hvile i 20 min. inden den skæres i skiver.

 

Dressing:

Ryst alle ingredienser sammen i et glas med låg.

 

Vandmelonsalat:

Bland og anret alle ingredienser til vandmelonsalaten på et fladt fad og afslut med de ristede pinjekerner og frisk mynte. Hæld dressingen over salaten, og krydr med salt og peber.

 

Grillede kartofler på spyd med sesam:

Vask kartofler med en svamp og kog dem møre i letsaltet vand tilsat hvidløgsfed og mynte. Hæld vandet fra og lad dem afkøle.

Brug 3 dybe skåle en for hver slags topping; hvedemel, chilisauce og sesamfrø. Vend kartofler i hvedemel, chilisauce og sesamfrø.

Sæt kartofler på træspyd cirka 3-4 stykker og grilles ved direkte varme i 5-6 min til de er sprøde og gyldne.

 

Energi pr. person: 4458 Kj/ 1061 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g
Kulhydrat: 9,0 g
Fedt: 7,5 g