HjemOpskrifterGrillet kalvefilet med grillede sesamkartofler og vandmelonsalat

Grillet kalvefilet med grillede sesamkartofler og vandmelonsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Kalvefilet
  • 1 kg kalvefilet
  • frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
    Grillet kartoffelspyd
    • 8 træspyd
    • 1 kg ny kartoffel
    • 3 fed hvidløg
    • 3 friske myntekviste
      Topping
      • 3 spsk hvedemel
      • 3 spsk sød chilisauce
      • 2 spsk sesamfrø
        Vandmelonsalat
        • 200 g vandmeloner i mindre stykker
        • 200 g spidskål i strimler
        • 200 g optøet edamamebønner
        • 100 g Puck® salatost i blok i mindre brud
        • 30 g hakket mynteblade
        • 50 g ristede pinjekerner
          Dressing
          • 0.5 dl friskpresset appelsinsaft
          • 2 spsk ahornsirup
          • 1 spsk hakket frisk pebermynteblad
          • 0.5 dl rapsolie
          • salt & sort peber
            Pynt
            • mynteblade
            • frisk timian

            SÅDAN GØR DU

            Grillet kalvesteg:
            • 1.
              Grillet kalvesteg: Krydr kalvesteg med salt, peber og frisk timian.

            • 2.
              Kom stegen i en varm grill ved indirekte varme i cirka 45-50 min.

            • 3.
              Brug gerne et stegetermometer, det skal vise 57 grader.

            • 4.
              Lad stegen hvile i 20 min. inden den skæres i skiver.

            Vandmelonsalat:
            • 1.
              Bland og anret alle ingredienser til vandmelonsalaten på et fladt fad og afslut med de ristede pinjekerner og frisk mynte.

            • 2.
              Hæld dressingen over salaten, og krydr med salt og peber.

            Grillede kartofler på spyd med sesam:
            • 1.
              Vask kartofler med en svamp og kog dem møre i letsaltet vand tilsat hvidløgsfed og mynte.

            • 2.
              Hæld vandet fra og lad dem afkøle.

            • 3.
              Brug 3 dybe skåle en for hver slags topping; hvedemel, chilisauce og sesamfrø.

            • 4.
              Vend kartofler i hvedemel, chilisauce og sesamfrø.

            • 5.
              Sæt kartofler på træspyd cirka 3-4 stykker og grilles ved direkte varme i 5-6 min til de er sprøde og gyldne.

            Næringsindhold:
            Energiindhold for hele retten:
            15423 kj / kcal
            Næringsindhold pr. 100g
            508 kj / 0 kcal
            Energifordeling
            ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
            Fiber: 1.4 g
            Protein: 30.4 %9.1 g
            Kulhydrat: 28 %8.4 g
            Fedt: 41.6 %5.7 g
            Alkohol: 0 %0.0 g
            ;