HjemOpskrifterGrillet kalvefilet med grillede sesamkartofler og vandmelonsalat

Grillet kalvefilet med grillede sesamkartofler og vandmelonsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Kalvefilet
  • 1 kg kalvefilet
  • frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
Grillet kartoffelspyd
  • 8 træspyd
  • 1 kg nye kartofler
  • 3 fed hvidløg
  • 3 friske myntekviste
Topping
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk sesamfrø
Vandmelonsalat
  • 200 g vandmelon i mindre stykker
  • 200 g spidskål i strimler
  • 200 g optøet edamamebønner
  • 100 g Puck® salatost i blok i mindre brud
  • 30 g hakket friske mynteblade
  • 50 g ristede pinjekerner
Dressing
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk ahornsirup
  • 1 spsk hakket friske pebermynteblade
  • ½ dl rapsolie
  • salt & sort peber
Pynt
  • 30 g hakket friske mynteblade
  • frisk timian

SÅDAN GØR DU

Grillet kalvesteg:
  • 1.
    Grillet kalvesteg: Krydr kalvesteg med salt, peber og frisk timian.

  • 2.
    Kom stegen i en varm grill ved indirekte varme i cirka 45-50 min.

  • 3.
    Brug gerne et stegetermometer, det skal vise 57 grader.

  • 4.
    Lad stegen hvile i 20 min. inden den skæres i skiver.

Vandmelonsalat:
  • 1.
    Bland og anret alle ingredienser til vandmelonsalaten på et fladt fad og afslut med de ristede pinjekerner og frisk mynte.

  • 2.
    Hæld dressingen over salaten, og krydr med salt og peber.

Grillede kartofler på spyd med sesam:
  • 1.
    Vask kartofler med en svamp og kog dem møre i letsaltet vand tilsat hvidløgsfed og mynte.

  • 2.
    Hæld vandet fra og lad dem afkøle.

  • 3.
    Brug 3 dybe skåle en for hver slags topping; hvedemel, chilisauce og sesamfrø.

  • 4.
    Vend kartofler i hvedemel, chilisauce og sesamfrø.

  • 5.
    Sæt kartofler på træspyd cirka 3-4 stykker og grilles ved direkte varme i 5-6 min til de er sprøde og gyldne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16513 kj / 3947 kcal
Næringsindhold pr. 100g
543 kj / 130 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 29.3 %9.4 g
Kulhydrat: 30.7 %9.8 g
Fedt: 40 %5.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;