4 personer
1 kg kalvefilet
salt og kværnet peber
frisk timian
Grillet kartoffelspyd:
8 stk træspyd
1 kg små nye kartofler
3 fed hvidløg
3 stilke frisk mynte
Topping:
3 spsk hvedemel
3 spsk sød chili sauce
2 spsk sesamfrø
Vandmelonsalat:
200 g vandmelon i mindre stykker
200 g spidskål i strimler
200 g optøet edamame bønner
100 g salatost i mindre brud
30 g hakket mynte
50 g ristede pinjekerner
Dressing:
½ dl appelsinsaft
2 spsk ahorn sirup
1 spsk hakket mynteblade
½ dl raps olie
salt og peber
Pynt: Mynte og timian
Grillet kalvesteg:
Krydr kalvesteg med salt, peber og frisk timian. Kom stegen i en varm grill ved indirekte varme i cirka 45-50 min. Brug gerne et stegetermometer, det skal vise 57 grader. Lad stegen hvile i 20 min. inden den skæres i skiver.
Dressing:
Ryst alle ingredienser sammen i et glas med låg.
Vandmelonsalat:
Bland og anret alle ingredienser til vandmelonsalaten på et fladt fad og afslut med de ristede pinjekerner og frisk mynte. Hæld dressingen over salaten, og krydr med salt og peber.
Grillede kartofler på spyd med sesam:
Vask kartofler med en svamp og kog dem møre i letsaltet vand tilsat hvidløgsfed og mynte. Hæld vandet fra og lad dem afkøle.
Brug 3 dybe skåle en for hver slags topping; hvedemel, chilisauce og sesamfrø. Vend kartofler i hvedemel, chilisauce og sesamfrø.
Sæt kartofler på træspyd cirka 3-4 stykker og grilles ved direkte varme i 5-6 min til de er sprøde og gyldne.
Energi pr. person: 4458 Kj/ 1061 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g
Kulhydrat: 9,0 g
Fedt: 7,5 g