HjemOpskrifterGrillet kalveculotte med spidskål og kartoffelsalat
Grillet kalveculotte med spidskål og kartoffelsalat
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
3 fed hvidløg
1 kalveculotte
2 spsk tørret timian
2 tsk flagesalt
1 tsk friskkværnet peber
Spidskål
1 spidskål
4 spsk rapsolie
25 g smør
1 tsk flagesalt
0.5 tsk friskkværnet peber
Kartoffelsalat
800 g små kartofler
3 spsk creme fraiche 18%
4 spsk mayonnaise
1 tsk dijonsennep
1 bananskalotteløg
1 spsk frisk dild
2 spsk purløg
6 radiser
100 g edamamebønner
1 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
1.
Fjern sener i bunden af culotten. Rids fedtlaget på tværs.
2.
Riv hvidløg, hak timian og rør det sammen med flagesalt og peber. Gnid det ind i fedtlaget.
3.
Sørg for at din grill er klar.
4.
Start med at brune stegen på begge sider på direkte varme, og flyt den derefter på indirekte varme og tilbered videre til den har en kernetemperatur på 58°C.
5.
Lad den herefter trække i 15 minutter, inden du skærer den i skiver på tværs af kødfibrene.
6.
Skær spidskålet ud i kvarte og steg stykkerne i rapsolie og smør på en grillpande, til de er møre. Krydr med salt og peber.
7.
Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre, og køl dem herefter helt ned.
8.
Skær dem i mundrette stykker og kom dem i en skål.
9.
I en anden skål røres creme fraiche, mayonnaise og dijonsennep sammen med finthakket skalotteløg, dild og purløg.
10.
Smag til med salt og peber og vend kartoflerne i dressingen.
11.
Skær radiser i tynde skiver på et mandolinjern, blancher edamamebønnerne og vend det i kartoffelsalaten.