HjemOpskrifterGrillet kalveculotte med spidskål og kartoffelsalat

Grillet kalveculotte med spidskål og kartoffelsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 kalveculotte
  • 2 spsk tørret timian
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 tsk friskkværnet peber
Spidskål
  • 1 spidskål
  • 4 spsk rapsolie
  • 25 g smør
  • 1 tsk flagesalt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Kartoffelsalat
  • 800 g små kartofler
  • 3 spsk creme fraiche 18%
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 bananskalotteløg
  • 1 spsk frisk dild
  • 2 spsk purløg
  • 6 radiser
  • 100 g edamamebønner
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Fjern sener i bunden af culotten. Rids fedtlaget på tværs.

  • 2.
    Riv hvidløg, hak timian og rør det sammen med flagesalt og peber. Gnid det ind i fedtlaget.

  • 3.
    Sørg for at din grill er klar.

  • 4.
    Start med at brune stegen på begge sider på direkte varme, og flyt den derefter på indirekte varme og tilbered videre til den har en kernetemperatur på 58°C.

  • 5.
    Lad den herefter trække i 15 minutter, inden du skærer den i skiver på tværs af kødfibrene.

  • 6.
    Skær spidskålet ud i kvarte og steg stykkerne i rapsolie og smør på en grillpande, til de er møre. Krydr med salt og peber.

  • 7.
    Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre, og køl dem herefter helt ned.

  • 8.
    Skær dem i mundrette stykker og kom dem i en skål.

  • 9.
    I en anden skål røres creme fraiche, mayonnaise og dijonsennep sammen med finthakket skalotteløg, dild og purløg.

  • 10.
    Smag til med salt og peber og vend kartoflerne i dressingen.

  • 11.
    Skær radiser i tynde skiver på et mandolinjern, blancher edamamebønnerne og vend det i kartoffelsalaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15563 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
495 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 31.8 %9.3 g
Kulhydrat: 20.6 %6.0 g
Fedt: 47.6 %6.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;