HjemOpskrifterGrillet kalveculotte med årstidens grønt

Grillet kalveculotte med årstidens grønt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kalveculotte af dansk velfærdskalv (ca. 150 g pr. person)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk olie
  • 2 dl couscousgryn
  • 5 radiser
  • 2 forårsløg
  • 1 gul peberfrugt
  • 200 g jordbær
  • 2 skoleagurker
  • 150 g feta
  • 0.5 tsk chiliflage
  • 1 bundt frisk timian eller andre friske urter
  • 1 citron
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hakket frisk basilikum
  • 1 tsk dijonsennep
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Dup kalveculotten med køkkenpapir, og rids fedtet på kødet.

  • 2.
    Lav en marinade af hakket hvidløg, paprika, timian, salt, friskkværnet sort peber, soja og olie.

  • 3.
    Pensl kalveculotten med marinaden, og kom den på en forvarmet grill.

  • 4.
    Grill i cirka 30 minutter, eller indtil der er opnået en kernetemperatur på 58-60C.

  • 5.
    Tilbered couscous efter pakkens anvisninger.

  • 6.
    Snit forårsløg fint i tynde, skrå ringe.

  • 7.
    Skær radiser, peberfrugt og jordbær i mundrette bidder, og snackagurk i lange stykker.

  • 8.
    Rør en dressing sammen med citronskal, citronsaft, honning, olivenolie, dijonsennep, basilikum, salt og friskkværnet sort peber.

  • 9.
    Anret fadet med couscous, forårsløg, paprika, jordbær og snackagurk.

  • 10.
    Hæld dressingen over, og drys til sidst retten med smuldret fetaost, urter og chiliflager.

  • 11.
    Nyd skiver af grillet kalveculotte sammen med den dejlige sommersalat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12880 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
559 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 39.6 %13.0 g
Kulhydrat: 22.5 %7.4 g
Fedt: 37.9 %5.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;