HjemOpskrifterGrillet honningglaseret hamburgerryg med salat og rugbrødschips

Grillet honningglaseret hamburgerryg med salat og rugbrødschips

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g røget hamburgerryg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk sojasauce
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk chiliflage
  • 2 fed hvidløg
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
Salat
  • 4 hjertesalat
  • 2 majskolber
  • 2 avocadoer
  • 100 g blåbær
  • 50 g rugbrødschips med salt
Dressing
  • 0.5 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk honning
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 0.5 tsk salt
Pynt
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld frisk kørvel

Sådan gør du

  • 1.
    Læg hamburgerryggen i en gryde med kogende vand.

  • 2.
    Kog den ved svag varme i cirka 40 minutter.

  • 3.
    Bland olie, sojasauce, honning, chiliflager, finthakket hvidløg, salt og friskkværnet sort peber sammen til en marinade.

  • 4.
    Når kødet er kogt færdigt, fjernes nettet.

  • 5.
    Pensl hamburgerryggen med marinaden.

  • 6.
    Kom hamburgerryggen på en forvarmet grill eller grillpande.

  • 7.
    Grill den i cirka 10 minutter, til kernetemperaturen er 60 °C.

  • 8.
    Del hjertesalaterne i to.

  • 9.
    Læg dem på en forvarmet grill eller grillpande, og grill dem i ca. 2 minutter, så de stadig har lidt bid.

  • 10.
    Kog majskolberne i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter.

  • 11.
    Skær herefter majskornene fra kolberne.

  • 12.
    Skær avokado i både og skyl blåbær i vand.

  • 13.
    Bland olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, honning, friskkværnet sort peber og salt sammen til en dressing.

  • 14.
    Anret salaten på et stort fad.

  • 15.
    Skær hamburgerryggen i tynde skiver og læg dem på fadet.

  • 16.
    Hæld dressingen over salaten.

  • 17.
    Pynt med rugbrødschips, mynte og kørvel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
25349 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
973 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 16.9 %9.7 g
Kulhydrat: 35.8 %20.5 g
Fedt: 47.3 %12.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;