HjemOpskrifterGrillet hel ørred med kartoffelsalat med rygeost og løvstikke

Grillet hel ørred med kartoffelsalat med rygeost og løvstikke

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ørred
  • 4 hele ørreder
    Kartoffelsalat:
    • 400 g kogte kartofler
    • 400 g letkogte gulerødder, i skiver på 1,5cm
    • 1 1 dl rygeost
    • 1.5 dl creme fraiche 18%
    • 1 dl hakket løvstikke
    • salt og friskkværnet peber
      Bønnesalat:
      • 200 g grønne bønner, kogte med bid
      • 200 g edamamebønner, optøet
      • 3 forårsløg, i tynde ringe
      • revet skal af en 0.5 citron (usprøjtet)
      • 1 fed hvidløg, knust
      • 0.5 dl olivenolie
      • 1 tsk havsalt

      Sådan gør du

      • 1.
        Skyl og dup ørrederne med køkkenrulle.

      • 2.
        Pensl med olivenolie, salt og peber.

      • 3.
        Grill ørrederne i 7-8 min. på hver side til fisken føles fast og tilberedt.

      • 4.
        Kom kartofler og gulerødder i en skål.

      • 5.
        Bland rygeost med creme fraiche, salt, kværnet peber og hakket løvstikke.

      • 6.
        Bland det sammen med kartofler og gulerødder.

      • 7.
        Vend grønne bønner, edamame bønner, forårsløg med citronskal, knust hvidløg, olivenolie og havsalt.

      • 8.
        Servér den sprøde stegte ørred på en bund af bønnesalat med cremet kartoffelsalat til.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      5782 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      379 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 2.5 g
      Protein: 12.4 %2.8 g
      Kulhydrat: 34.3 %7.7 g
      Fedt: 53.3 %5.5 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;