Grillet hel ørred med kartoffelsalat med rygeost og løvstikke

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


4 hele ørreder



Kartoffelsalat:

400 g små nemme kogte kartofler

400 g gulerødder i skiver på 1,5 cm, letkogte

1 dl rygeost

1,5 dl creme fraiche 18 %

1 dl hakket løvstikke

Salt og kværnet peber



Bønnesalat:

200 g grønne bønner, kogte med bid

200 g edamame bønner, optøet

3 stk. forårsløg i tynde ringe

Revet skal af ½ usprøjtet citron

1 fed hvidløg, knust

½ dl olivenolie

1 tsk. havsalt

Sådan gør du

Skyl og dup ørrederne med køkkenrulle. Pensl med olivenolie, salt og peber. Grill ørrederne i 7-8 min. på hver side til fisken føles fast og tilberedt.

Kom kartofler og gulerødder i en skål. Bland rygeost med creme fraiche, salt, kværnet peber og hakket løvstikke. Bland det sammen med kartofler og gulerødder. Vend grønne bønner, edamame bønner, forårsløg med citronskal, knust hvidløg, olivenolie og havsalt.

Servér den sprøde stegte ørred på en bund af bønnesalat med cremet kartoffelsalat til.