HjemOpskrifterGrillet hel ørred med kartoffelsalat med rygeost og løvstikke

Grillet hel ørred med kartoffelsalat med rygeost og løvstikke

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ørred
  • 4 hele ørreder
Kartoffelsalat:
  • 400 g kogte kartofler
  • 400 g letkogte gulerødder, i skiver på 1,5cm
  • 1 1 dl rygeost
  • 1½ dl creme fraiche 18%
  • 1 dl hakket løvstikke
  • salt og friskkværnet peber
Bønnesalat:
  • 200 g grønne bønner, kogte med bid
  • 200 g edamamebønner, optøet
  • 3 forårsløg, i tynde ringe
  • revet skal af en ½ citron (usprøjtet)
  • 1 fed hvidløg, knust
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl og dup ørrederne med køkkenrulle.

  • 2.
    Pensl med olivenolie, salt og peber.

  • 3.
    Grill ørrederne i 7-8 min. på hver side til fisken føles fast og tilberedt.

  • 4.
    Kom kartofler og gulerødder i en skål.

  • 5.
    Bland rygeost med creme fraiche, salt, kværnet peber og hakket løvstikke.

  • 6.
    Bland det sammen med kartofler og gulerødder.

  • 7.
    Vend grønne bønner, edamame bønner, forårsløg med citronskal, knust hvidløg, olivenolie og havsalt.

  • 8.
    Servér den sprøde stegte ørred på en bund af bønnesalat med cremet kartoffelsalat til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6136 kj / 1466 kcal
Næringsindhold pr. 100g
402 kj / 96 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 11.7 %2.8 g
Kulhydrat: 38.1 %9.0 g
Fedt: 50.2 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;