HjemOpskrifterGrillet flæskesteg med rødkålssalat med abrikos og feta

Grillet flæskesteg med rødkålssalat med abrikos og feta

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • groft salt og sort peber
  • 1 kg flæskesteg
  • 300 g rødkål
  • 75 g syltede rødbeder
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g babyspinatblade
  • 150 g feta
  • 25 g ristede pinjekerner
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gnid flæskestegen godt med groft salt.

  • 2.
    Grill den ved indirekte varme ved ca. 220°C i 50 min., eller til kødet har en centrumtemperatur på 68°C.

  • 3.
    Snit rødkålen fint, og skær rødbeder og abrikoser i tern eller strimler.

  • 4.
    Vend det sammen med spinat, smuldret feta og pinjekerner.

  • 5.
    Dryp med olivenolie og eddike, og krydr med lidt salt og peber.

  • 6.
    Tip: Rester fra både flæskesteg og salat kan puttes i en virkelig god sandwich dagen efter – med lidt mayonnaise eller sennep.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17402 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
950 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 22.2 %12.4 g
Kulhydrat: 14 %7.8 g
Fedt: 63.8 %16.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;