HjemOpskrifterGrillet dorade med mandelpesto

Grillet dorade med mandelpesto

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 dorade fisk
  • 2 limefrugter i skiver
  • 4 rosmarinkviste
  • 1 tsk havsalt
  • 2 spsk olivenolie
mandelpesto:
  • 150 g smuttede mandler
  • 75 g broccoli
  • 40 g revet parmesanost
  • 1 knust fed hvidløg
  • 0.5 tsk tørret chiliflage
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 0.5 tsk havsalt
  • 0.5 spsk olivenolie
pynt:
  • ristede smuttet mandel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tilberedning: Afskæl doraderne, fjern gællerne, tag indvoldene ud og skyl dem herefter i koldt vand.

  • 2.
    Salt fisken i bugen og kom limeskiver og rosmarinkviste i.

  • 3.
    Pensl doraden med olivenolie.

  • 4.
    Kom dorade i et fiske grillnet og grill den ca. 5-6 min på hver side ved direkte varme.

  • 5.
    Alternativt brug kødnåle til at lukke fisken med, for at holde på lime og rosmarin.

  • 6.
    Mandel pesto: Blend mandler sammen med broccoli til en grov konsistens.

  • 7.
    Kom parmesanost, hvidløg, chili, citronsaft og sea salt i og blend det hele sammen med olivenolien.

  • 8.
    Konsistensen skal være lidt grov.

  • 9.
    Server den grillede dorade med mandelpesto og pynt med ristede mandler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7103 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1379 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.5 g
Protein: 13.9 %11.3 g
Kulhydrat: 11.1 %9.0 g
Fedt: 75 %27.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;