Grillet dorade med mandelpesto

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
grillet_dorade_med_mandelpesto
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk. hele frisk dorader

2 lime i skiver

4 kviste rosmarin

1 tsk. sea salt

2 spsk. olivenolie

 

Mandelpesto:

150 g smuttede mandler

75 g  rå broccoli

40 g groft revet parmesanost

1 knust hvidløg

½ tsk. tørret chili

2 spsk. citron saft

½ tsk. sea salt

½ dl olivenolie

 

Pynt:

Smuttede, ristede mandler.

Sådan gør du

Tilberedning:

Afskæl doraderne, fjern gællerne, tag indvoldene ud og skyl dem herefter i koldt vand.

Salt fisken i bugen og kom limeskiver og rosmarinkviste i. Pensl doraden med olivenolie.

Kom dorade i et fiske grillnet og grill den ca. 5-6 min på hver side ved direkte varme.

Alternativt brug kødnåle til at lukke fisken med, for at holde på lime og rosmarin.

Mandel pesto:

Blend mandler sammen med broccoli til en grov konsistens. Kom parmesanost, hvidløg, chili, citronsaft og sea salt i og blend det hele sammen med olivenolien. Konsistensen skal være lidt grov.

Server den grillede dorade med mandelpesto og pynt med ristede mandler.

 

Energi pr. person:  2190 Kj/ 522 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 16 g.
Kulhydrat: 3,5 g.
Fedt: 9 g.