Grillet cuvette med chimichurri

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillet cuvette med chimichurri
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 oksecuvette

1 spsk olivenolie

Salt og sort peber

 

Chimichurri:

1 lille bdt persille

1 potte koriander

1 fed hvidløg

2 forårsløg

1 rød chili

1 spsk hvidvinseddike

2 spsk citronsaft

¾ dl olivenolie

Salt og sort peber

Sådan gør du

Gnid cuvetten i 1 spsk olivenolie og krydr godt med salt og peber. Brun kødet på begge sider på grillen over direkte varme. Lad den stege færdig ved indirekte varme under låg i 35-40 min, eller til den har en centrumtemperatur på 55 °C for medium rare. Lad kødet trække 10 min før det skæres ud.

Kom ingredienserne til chimichurri i en blender og blend det kort sammen til en grov dressing. Hvis du ikke vil have det for stærkt, kan du fjerne frøene fra chilien først. Server kødet i skiver med chimichurri over.

 

Energi pr. person: 2095KJ/500Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 14,9 g.
Kulhydrat: 1,2 g.
Fedt: 20,9 g