HjemOpskrifterGrillet brød med rejer, æg og hollandaise

Grillet brød med rejer, æg og hollandaise

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 æggeblomme
  • 150 g smør
  • 2 spsk vand
  • 1 citron (usprøjtet)
  • salt og friskkværnet hvid peber
  • 4 store æg
  • 4 skiver hvedebrød
  • 1 dl frisk kørvel
  • 1 dl frisk dild
  • 2 spsk purløg
  • 250 g rejer

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smørret og lad det køle let af.

  • 2.
    I en anden gryde kommes æggeblommen i og piskes sammen med vand over svag varme eller over vandbad.

  • 3.
    Tilsæt gradvist det lune smør, mens der piskes og saucen varmes forsigtigt op, så den tykner.

  • 4.
    Lad de hvide mælkestoffer fra smørret, blive i gryden og kassér.

  • 5.
    Pas på saucen ikke får for meget varme, da den så vil skille.

  • 6.
    Smag til sidst til med salt, peber og 1-2 spsk. citronsaft.

  • 7.
    Kog æggene i 6 min så de er bløde.

  • 8.
    Grill brødene på en grillpande.

  • 9.
    Pluk kørvel og dild og bland med klippet purløg og en smule citronsaft.

  • 10.
    Kom lidt af urterne på brødene og arranger rejerne ovenpå.

  • 11.
    Kom derefter æg og hollandaise over.

  • 12.
    Top med urtesalaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9608 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
917 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 16.2 %8.7 g
Kulhydrat: 21.7 %11.7 g
Fedt: 62.1 %15.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;