HjemOpskrifterGrillet asiatisk inspireret ribbenssteg

Grillet asiatisk inspireret ribbenssteg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • havsalt
  • 1.5 kg ribbenstege
  • 4 spsk sesamolie
  • 1 limefrugt
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk sojasauce
    sprød asiatisk salat
    • 1 agurk
    • 1 Bunch radise
    • 1 dl olivenolie
    • 0.5 dl æblecidereddike
    • 2 spsk sojasauce
    • 1 spsk frisk ingefær
    • 2 spsk ristede sesamfrø
    • 1 bundt frisk koriander
    • 1 limefrugt

    Sådan gør du

    • 1.
      Tænd grillen ved 180 C.

    • 2.
      Dup stegen tør med køkkenrulle, og gnid sværene godt med fint havsalt.

    • 3.
      Læg stegen i et støbejernsfad, og steg den på grillen under låg i ca. 75 - 90 minutter.

    • 4.
      Rør sesamolie, limesaft, fennikelfrø, sød chilisauce og sojasauce sammen i en passende skål.

    • 5.
      Lad marinaden trække, mens kødet grilles og salaten laves.

    • 6.
      Snit agurken i 10 cm tynde stave.

    • 7.
      Skyld radiserne, fjern toppene og snit dem i meget tynde skiver – evt. på et mandolinjern.

    • 8.
      Kom agurkerne i en passende skål.

    • 9.
      Pisk olivenolie, æblecidereddike, sojasauce og ingefær sammen til en dressing.

    • 10.
      Hæld dressingen over salaten, eller servér den ved siden af.

    • 11.
      Drys salaten med ristede sesamfrø, frisk koriander og limebåde.

    • 12.
      Pensl ribbenstegen med marinaden.

    • 13.
      Skær stegen i skiver, og servér både steg og salat med det samme.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    6531 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    879 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.7 g
    Protein: 3.4 %1.8 g
    Kulhydrat: 9.6 %5.0 g
    Fedt: 87 %20.7 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;