HjemOpskrifterGrillede tykstegsbøffer med bagte kartofler og krydderurtedressing

Grillede tykstegsbøffer med bagte kartofler og krydderurtedressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • olivenolie
  • 4 fileter tykstegsbøffer
  • salt & peber
krydderurtedressing:
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk friskhakket frisk basilikum
  • 2 spsk friskhakket persille
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • salt & peber
grøn salat:
  • 4 dl feldsalat
  • 2 bananskalotteløg
  • 2 tsk hvid balsamicoeddike
  • 4 olivenolie
  • salt & peber
grillede hvidløg:
  • 4 hele hvidløg
  • olivenolie til pensling
tilbehør: Krydderurter efter eget ønske

    Sådan gør du

    • 1.
      Tænd grillen ved 180 C.

    • 2.
      Pak hver bagekartoffel ind i alufolie, og kom dem i et støbejernsfad.

    • 3.
      Bag kartoflerne på grillen under låg i ca. 60 minutter, eller til de er møre.

    • 4.
      Vend alle ingredienserne til krydderurtedressingen sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

    • 5.
      Lad dressingen stå tildækket på køl, så den trækker smag.

    • 6.
      Pensl tykstegsbøfferne med en smule olivenolie, og grill dem i ca. 4-5 minutter på hver side.

    • 7.
      Krydr med salt og peber undervejs.

    • 8.
      Skær lidt af toppen på de hele hvidløg, og pensl dem med lidt olivenolie.

    • 9.
      Grill dem med toppen nedad i 3 minutter, og vend.

    • 10.
      Lad hvidløgene grille, til bøfferne er færdige.

    • 11.
      Vend feldtsalaten sammen med skalotteløg skåret i tynde skiver.

    • 12.
      Tilsæt balsamico og olivenolie.

    • 13.
      Bland det hele nænsomt sammen, og smag til med salt og peber.

    • 14.
      Top bagekartoflerne med krydderurtedressingen, og servér dem sammen med tykstegsbøffer, den grønne salat og grillede hvidløg.

    • 15.
      Drys evt. salaten med ekstra friske krydderurter efter eget ønske.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    4611 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    796 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.1 g
    Protein: 7.3 %3.4 g
    Kulhydrat: 26 %12.2 g
    Fedt: 66.7 %14.4 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;