Grillede lammekoteletter med kartoffelsalat, rosmarin og grillede hele hvidløg

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Grillede lammekoteletter med kartoffelsalat, rosmarin og grillede hele hvidløg
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

12 stk koteletter af frilandslam

1 dl rosmarin 

2 spsk olivenolie

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

2 stk hele hvidløg

2 stk citron

 

Græsk kartoffelsalat: 

600 g nye danske kartofler

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

1 zucchini

200 g små tomater

1 rødløg

1 dl kalamata oliven

2 spsk olivenolie

1 spsk hvidvinseddike

1 spsk tørret oregano
 

Sådan gør du

Start med kartoffelsalaten: Skær kartoflerne i halve og bland dem med olivenolie, salt og peber. Skær zucchini i mundrette stykker. Kom kartofler og zucchini på en bageplade og tilbered det hele i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter, til de har en fin, gyldenbrun farve. Skær små tomater i halve og rødløg i tynde skiver, og vend begge dele sammen med kartoffel-zucchiniblandingen, oliven, olivenolie, hvidvinseddike og oregano.

Hak rosmarin fint. Pensl lammekoteletterne med olivenolie. Drys med rosmarin, salt og friskkværnet sort peber. Grill dem i ca. 3-5 minutter på hver side. Skær citron og hvidløg i halve. Kom begge dele på grillen, til de har grillstriber. 

Server lamkoteletterne med græsk kartoffelsalat, grillet hvidløg og citron, og drys med frisk rosmarin.

 

Energi pr. person: 2873 kJ / 684 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 8,0 g
Kulhydrat: 7,5 g