HjemOpskrifterGrillede lammekoteletter med kartoffelsalat, rosmarin og grillede hele hvidløg

Grillede lammekoteletter med kartoffelsalat, rosmarin og grillede hele hvidløg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Lammekoteletter
  • 12 lammekoteletter
  • 1 dl frisk rosmarin
  • 4 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 2 hele hvidløg
  • 2 citroner
Græsk kartoffelsalat:
  • 600 g nye kartofler
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 zucchini
  • 200 g cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 1 dl kalamataoliven
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk tørret oregano

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kartoflerne i halve og bland dem med olivenolie, salt og peber.

  • 2.
    Skær zucchini i mundrette stykker.

  • 3.
    Kom kartofler og zucchini på en bageplade og tilbered det hele i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter, til de har en fin, gyldenbrun farve.

  • 4.
    Skær små tomater i halve og rødløg i tynde skiver, og vend begge dele sammen med kartoffel-zucchiniblandingen, oliven, olivenolie, hvidvinseddike og oregano.

  • 5.
    Hak rosmarin fint.

  • 6.
    Pensl lammekoteletterne med olivenolie.

  • 7.
    Drys med rosmarin, salt og friskkværnet sort peber.

  • 8.
    Grill dem i ca. 3-5 minutter på hver side.

  • 9.
    Skær citron og hvidløg i halve og kom begge dele på grillen, til de har grillstriber.

  • 10.
    Server lamkoteletterne med græsk kartoffelsalat, grillet hvidløg og citron, og drys med frisk rosmarin.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22673 kj / 5419 kcal
Næringsindhold pr. 100g
745 kj / 178 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 16.1 %7.0 g
Kulhydrat: 12.9 %5.6 g
Fedt: 71 %14.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;