HjemOpskrifterGrillede lammekoteletter med kartoffelsalat, rosmarin og grillede hele hvidløg
Grillede lammekoteletter med kartoffelsalat, rosmarin og grillede hele hvidløg
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
Lammekoteletter
12 lammekoteletter
1 dl frisk rosmarin
2 spsk olivenolie
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet sort peber
2 hele hvidløg
2 citroner
Græsk kartoffelsalat:
600 g nye kartofler
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet sort peber
1 zucchini
200 g cherrytomater
1 rødløg
1 dl kalamataoliven
2 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk tørret oregano
Sådan gør du
1.
Skær kartoflerne i halve og bland dem med olivenolie, salt og peber.
2.
Skær zucchini i mundrette stykker.
3.
Kom kartofler og zucchini på en bageplade og tilbered det hele i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter, til de har en fin, gyldenbrun farve.
4.
Skær små tomater i halve og rødløg i tynde skiver, og vend begge dele sammen med kartoffel-zucchiniblandingen, oliven, olivenolie, hvidvinseddike og oregano.
5.
Hak rosmarin fint.
6.
Pensl lammekoteletterne med olivenolie.
7.
Drys med rosmarin, salt og friskkværnet sort peber.
8.
Grill dem i ca. 3-5 minutter på hver side.
9.
Skær citron og hvidløg i halve og kom begge dele på grillen, til de har grillstriber.
10.
Server lamkoteletterne med græsk kartoffelsalat, grillet hvidløg og citron, og drys med frisk rosmarin.