HjemOpskrifterGrillede bananer med karamelsauce, blåbær og vaniljeis

Grillede bananer med karamelsauce, blåbær og vaniljeis

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g saltet smør
  • 150 g rørsukker
  • 1 dl rose vin
  • 150 g friske blåbær
  • 4 kugler god vaniljeflødeis
  • 80 g ristede, hakkede pekannødder
  • frisk frisk mynte til topping

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Kom rørsukkeret i en passende gryde og lad det karamellisere ved medium varme.

  • 2.
    Tilsæt smørret under nænsom omrøring, når karamellen er flot gylden.

  • 3.
    Tilsæt rosévinen under nænsom omrøring og lad karamellen blive til en glat og homogen karamelsauce – ca. 4 min.

  • 4.
    Stil saucen til side.

  • 5.
    Varm en grill eller grillpande ved medium varme.

  • 6.
    Grill bananerne med skræl på begge sider i ca. 10 min.

  • 7.
    Skær et snit ned i bananen på langs og åbn bananen, så du får to bananbåde.

  • 8.
    Kom bananerne i portionsskåle og top hver banan med en kugle god vaniljeis.

  • 9.
    Hæld karamelsauce over isen og drys med de friske blåbær og ristede pekannødder.

  • 10.
    Pynt til sidst med friske kviste af mynte og server med det samme.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8582 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1176 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 3.1 %2.1 g
Kulhydrat: 42.6 %29.5 g
Fedt: 51 %16.2 g
Alkohol: 3.3 %1.3 g
;