HjemOpskrifterGravad laks med avocado og ponzudressing

Gravad laks med avocado og ponzudressing

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Indgredienser
  • 1 Bunch grøn asparges
  • 1 knivspids salt
  • 0.25 agurk
  • 2 forårsløg
  • 2 avocadoer
  • 140 g gravad laks
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 rød chilipeber
  • 4 spsk ponzu sojasauce
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Sådan gør du

Sådan gør du
  • 1.
    Knæk den nederste del af aspargesene af, og skær dem i skiver på 1½ cm.

  • 2.
    Blanchér dem i ½ minut i letsaltet vand, og skyl med koldt vand.

  • 3.
    Skær agurken i tern, og skær forårsløg i tynde skiver.

  • 4.
    Skær avocado og laks i tern, og vend dem sammen med asparges, agurk, forårsløg og 1 spsk. sesamfrø.

  • 5.
    Hak chilien fint, og rør den sammen med ponzu, sesamolie, limesaft og resten af sesamfrøene.

  • 6.
    Hæld lidt over laksesalaten, og servér resten til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4657 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
693 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 15.2 %6.2 g
Kulhydrat: 8.9 %3.6 g
Fedt: 75.9 %14.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;